banner29

Temizlik İşçileri yaz dönemi için eğitim aldı

Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli iş güvenliği eğitimi aldı, yaz çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

Temizlik İşçileri yaz dönemi için eğitim aldı
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere Temizlik İşleri Müdürü Hacı Dursun Ağaç, Şantiye Şefleri ve müdürlük çalışanları katıldı. Programda çalışanlar yaklaşan yaz aylarında yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirilirken, iş güvenliği konusunda da bir eğitim aldı.

 

İş Güvenliği Uzmanı Muhittin Gülkan yaptığı sunumda 6331 ve 4857 sayılı kanunlar ve çalışma mevzuatları hakkında bilgiler verdi, “İşveren çalışanının kişisel koruyucu donanımlarını sağlamakla yükümlüdür. Personeller kendilerine verilen tüm kişisel donanımları eksiksiz olarak kullanmakla yükümlüdür. Saha personelleri çalışırken hem sektörle bazda risklere hem de dış sahada çalıştığı için günlük hayattaki risklere karşı tedbirli ve dikkatli olmak zorundadır.”

 

‘İş kazalarını en aza indirmek için analizler yapıyoruz’


Gülkan, konuşmasına iş kazalarından korunmak için yapılması gerekenleri aktararak iş yerlerinde çalışanların karşılaştığı en sık risklerden olan yangınlara ilk müdahale konusunda yapılması gerekenler hakkında bilgiler aktardı devam etti, “Personeller, işe başlamadan önce hem psikolojik olarak hem de fizyolojik olarak işe hazır halde olmalıdır. Başakşehir Belediyesi olarak bizlerde bu süreci verdiğimiz genel ve saha bazlı eğitimlerle destekliyoruz. Belediye olarak iş kazalarının analizini kapsamlı olarak yapıyoruz. Böylelikle bölgede sık karşılaşılan kazaları belirleyerek, çalışanların aynı kazaları yaşamaları için uyarılarımızı yaparak, saha bazlı eğitimlerle bilinçlendiriyoruz.”

 

‘Çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği bizim için çok önemlidir’


Temizlik İşleri Müdürü Hacı Dursun Ağaç ise yaptığı selamlama konuşmasında İş Güvenliğinin saha da önemli olduğunu vurgulayarak, yaz döneminde yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Ağaç, “Başakşehir Belediyesi olarak saha da çalışan elemanlarımızın iş güvenliği ve sağlığı bizim için çok önemlidir. Dönemsel olarak yılda üç defa iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimlerle personelimizi bilinçlendiriyoruz. Yaz döneminde insanların dışarıda vakit geçirme oranları yükselmektedir. Bu nedenle bölgede çalışan ekiplerimizin daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Yine bu dönemlerde sitelerde bahar temizlik çalışmalarımız belirli periyotlarla devam edecektir.”

 

Program sonunda ‘Akmercan Çöpçüler Korosu’ sahne alarak türkülerle eğitime renk kattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35