banner25

Tekvando kursu öğrencileri kuşak sınavına girdi

Başakşehir Belediyesi Spor Parklarında eğitim alan 150 lisanslı tekvando öğrencisi kuşak sınavına girdi. Öğrenciler dört sınavı da başarı ile tamalarsa müsabakalarda Başakşehir’i temsil etmeye hak kazanacak.

Tekvando kursu öğrencileri kuşak sınavına girdi
Başakşehir Belediyesi’nin Başakşehir Spor Parkı, Güvercintepe Spor Parkı ve Kayaşehir Spor Parkı’nda eğitim alan öğrencilerin katıldığı kuşak sınavı Toki Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu sene ikincisi gerçekleştirilen sınavda başarılı olan öğrenciler dört sınav sonrasında müsabakalara katılmaya hak kazanacaklar. İlk sınavda 87 öğrencinin katıldığı programın ikincisinde 150 lisanslı öğrenci kuşak sınavı için ter döktü.

‘Amacımız tekvandonun felsefesini de öğretmek’

Spor Parkları Tekvando Antrenörü Erhan Arkun, sınavla ilgili şu bilgileri paylaştı “Federasyonunun müsabakalarına katılabilmek için belirli dönemlerde kuşak sınavları düzenleniyor. En düşük kemer olan mavi kırmızıya öğrenciler gelebilmek için dört sınava girmeleri gerekiyor. Bugün ikinci sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Eylül gibi de üçüncüsünü yapacağız. Sınavda öğrencilerin derse devamlılığı, davranışları, saygılarına da bakıyoruz. Burada bizim amacımız sadece tekvando öğretmek değil, tekvandonun felsefesini de öğretmeyi hedefliyoruz. Sınavımız uygulamalı bir sınavdır. Federasyonun gözetimi altında yapılıyor.”

Kuşak sınavına giren Burak Yılmazel, Spor Parkı’nda eğitimine devam ettiğini belirterek, hedefinin siyah kuşak olduğunu ve okulunu müsabakalarda temsil etmek istediğini dile getirdi.

Aslı Cengiz ise 4 ay önce Tekvandoya başladığını, eğitimlerin keyifli geçtiğini dile getirerek önümüzdeki dönemde de bu spora devam edeceğini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35