banner32

‘Tasavvuf Musikisi Korosu’ kuruldu

Başakşehir Belediyesi ve İbn Haldun Üniversitesi, kültür sanat alanındaki çalışmalarına bir yenisini ekledi. Hem medeniyetimizin musiki birikimine işaret etmek hem de bu nadide eserleri geleceğe taşımak adına, İbn Haldun Tasavvuf Musikisi Korosu kuruldu.

‘Tasavvuf Musikisi Korosu’ kuruldu
 Başakşehir 5. Etap’taki Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi’nde çalışmalarına başlayan koro üyeleri, kendilerine sanatla uğraşma imkânı sunan İbn Haldun Üniversitesi ve Başakşehir Belediyesine şükranlarını sundu.

 

Başakşehir Belediyesi’nin katkılarıyla kurulan koroda, katılımcılara dini musikinin seçkin örnekleri ile bu repertuara dâhil olmuş günümüz eserleri meşk usulü ile öğretilecek ve icra ettirilecek. İbn Haldun Tasavvuf Musikisi Korosu, meşk faaliyetlerini Başakşehir’de gerçekleştirecek. Koro çalışmalarını aksatmadan devam eden katılımcılara sertifika verilecek. Ayrıca eğitim esnasında, koro ile beraber konserlerin tertip edilmesi planlanıyor.

 

“Müzik, her kesime hitap edebilen ortak bir dil”


İbn Haldun Tasavvuf Musikisi Korosu hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Dr. Mehmet Öncel, müziğin her kesime hitap eden ortak bir dil olduğunu söyledi. İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi / Türk Din Musikisi Bölümü’nde öğretim üyesi olan Öncel, katılımcılara tasavvuf musikisinin köşe taşı isimlerinin, eserlerinin ve musikimize hizmetlerinin tanıtılacağını belirterek şöyle konuştu: “İbn Haldun Üniversitesi olarak halkımızla musiki cihetinde bir araya gelebileceğimizi düşündük. Çünkü müzik, her kesime hitap edebilen ortak bir dil. Bunu seçmelerimiz sırasında da gördük. 7’den 70’e farklı meslek gruplarından yirmi üç müziksever ortak bir amaç için bir araya geldi. Hedefimiz, ‘Cebrailî Yöntem’ dediğimiz yöntemle birebir, meşk yoluyla, katılımcılarımıza hem manevî yönden gelişmelerine katkı sunmak hem de kadim musiki geleneğimizi devam ettirerek sonraki nesillere aktarmak için bu projeye başladık. Koromuz şimdilik sadece erkek üyelerden oluşuyor ama inşallah çok yakında kadınlardan oluşan bir koro kurmak için de çalışmalar yapacağız”

 

“30 yıllık hayalim gerçek oldu”


Koro katılımcılarından Gazeteci Fatih Dadaşoğlu (50) İbn Haldun Üniversitesi bünyesinde bir Tasavvuf Musikisi Korosu kurulacağını ilçe geneline asılan afişlerden öğrendiğini dile getirerek şunları kaydetti: “Böyle bir koroda yer alma hevesim çocukluğumdan beri vardı. Küçük yaşlarda Erzurum Radyo Evi’ne katılmıştım ama sonra devam edemedim. Daha sonra bu koroya müracaat ettim ve mülakatlara katıldım. Koroya katılmaya hak kazandığımı öğrenince çok mutlu oldum. İbn Haldun Üniversitesi ve Başakşehir Belediyesi’nin vesilesiyle 30 yıllık hayalim gerçekleşmiş oldu. Hem üniversitemize hem de Belediye Başkanımız Sayın Yasin Kartoğlu’na çok teşekkür ediyorum”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35