banner32

Takdire şayan bir mücadele; Arz-ı Veda

Milli mücadele yıllarında vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un takdire şayan mücadelesinin anlatıldığı Arz-ı Veda tiyatro oyunu duygulu anlar yaşattı.

Takdire şayan bir mücadele; Arz-ı Veda
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda Mehmet Akif Ersoy’un merkezde olmadığı, daha çok siyonizm’in konu edildiği bir performans sergilendi. Tiyatro Roza ekibinden Orkun Başarır, Fatih Batı, Bayram Gündoğdu, İsa Gölalan, Cemal Kırdar, Ramazan Minder ve Ömer Efe Çağlayan oyunculukları ile göz doldurdu.

 

Tiyatro Roza’nın Genel Sanat Yönetmeni ve oyunda beş farklı karakterde rol alan Bayram Gündoğdu oyun hakkında bilgiler verdi. Gündoğdu, “ Arz-ı Veda Mehmet Akif Ersoy, Şafak Tok’un yazdığı ve yönettiği bir oyun. 1897’de yapılan 1. Siyonist Kongresi’nde alınan kararlar üzerinde bir maddeyi eksene alıyoruz. Mukaddesatlarına hürmeti yıkmalı, hürmetle anılan kimseler hakkında rezil hane vakalar uydurmalı diye bir madde, bu madde ekseninde oyun dönüyor. Ülkemizde Osmanlıdan bu yana sürekli oynanan oyunların içinde hep bir parçası olarak sürükleniyoruz. Toplum içinde ön plana çıkan bütün liderler bu yapı tarafından bertaraf edilmiş, halkın gözünde karalanmış ve değeri yitirilmeye çalışılmış Mehmet Akif Ersoy’a da bunlar yapılıyor. Biz Mehmet Akif Ersoy üzerinden Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze kadar olan birçok liderlere yapılan olayları görebiliriz” dedi.

 

Gerçek tarihe yolculuk


Gerçek tarihi bizlere öğretmiyorlar, bu oyunlar sayesinde gerçek tarihe yolculuk ediyoruz diyen Bayram Gündoğdu,” Toplumu bilinçlendirmek daha çok gençleri bilinçlendirmek hedefimiz. Biz Mehmet Akif Ersoy’un daha çok milli şair yönünü biliyoruz fakat onun sefalete sürüklenen hayatını bilmiyoruz, biraz araştırdığımızda ön plana çıkıyor. Toplumda büyük bir sıkıntımız var değerlerimizi çabuk unutuyoruz, değersizleştiriyorlar ve bizde bunun içinde sürüklenip gidiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35