banner25

“Sürekli izleniyor ve kaydediliyoruz!”

Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın Başakşehir’de verdiği “Bilinçli Kullan Bağımlı Olma. Ailede İnternet ve Teknolojinin Güvenli Kullanımı” semineri büyük ilgi gördü.

“Sürekli izleniyor ve kaydediliyoruz!”
 Aslanhan, medya paylaşımlarımızın ve mesajlaşma uygulamalarındaki yazışmalarımızın sürekli izlenip kaydedildiğini belirterek, “Bu durum, istenildiği zaman bizim aleyhimize işletilebilir” dedi.

 

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bilinçli Kullan Bağımlı Olma. Ailede İnternet ve Teknolojinin Güvenli Kullanımı” başlıklı seminere Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yavuz, aileler ve çok sayıda genç katıldı.

 

Sıtkı Aslanhan’ın “Ergenlik çağındaki gençler küçük bir cihaz ile dünyayla buluşuyor. Güzel ama acaba bilgi mi ediniyor, yoksa gelişimi açısından riskli içeriklere maruz mu kalıyor? Teknoloji ve internetin güvenli kullanımında ebeveynlere ne tür sorumluluklar düşüyor?” sorularına cevaplar ürettiği seminerde Aslanhan, sosyal medyanın gençler üzerinde meydana getirdiği ruhsal tahribattan, bu tahribatı en aza indirmenin gerekliliğine, aile kültürünün oluşturulması ve geliştirilmesinden, kötü alışkanlıklardan uzak durabilmenin yollarına kadar birçok konuda gençlere bilgi aktardı.

 

“Sürekli izleniyor ve kaydediliyoruz”


Sıtkı Aslanhan, gerek sosyal medya hesaplarımızda yaptığımız paylaşımların gerekse telefonlarımıza indirdiğimiz popüler mesajlaşma uygulamalarındaki yazışmalarımızın belirli merkezler tarafından sürekli izlendiğini ve kaydedildiğini belirterek, “Bu durum bir süre sonra, istenildiği takdirde bizim aleyhimize işletilebilir. Bazı odaklar iş başvurularımızdan tutun, siyasi görüşlerimizin, tepkilerimizin ölçülmesi ve değerlendirilmesi amacıyla bu mecraları sürekli takip ediyor ve çıkarımlarda bulunuyorlar. Bundan dolayı yazıp çizdiklerimize ve paylaşımlarımıza azami dikkat göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

 

İzleyiciden büyük alkış alan program, soru-cevap faslının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35