banner25

Süleyman Özışık, Son Kale Türkiye’yi anlattı

Başakşehir Belediyesi Mart ayı söyleşi etkinlikleri Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık’ın katıldığı bir programla başladı. Özışık, programda ‘Son Kale Türkiye’ üst başlığı altında Türkiye’de gündemin önemli başlıkları ve yakın coğrafyamızda yaşanan küresel gelişmeleri anlattı.

Süleyman Özışık, Son Kale Türkiye’yi anlattı
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi programın ev sahipliğini Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş yaptı.
 
Üçüncü Dünya Savaşı'nın merkezi Türkiye'dir
 
Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık, “Son dönemlerde Türkiye olağanüstü bir süreçten geçiyor. Türkiye'nin topraklarından yeni Osmanlının doğduğunu tarih yazacaksa başlangıç olarak bu tarihleri ve sizi yazacaktır. Bugünler tahayyül edemediğim dönemlerdir. Günün birinde adına cemaat denilen yapının CHP ile HDP ile kol kola girip, biz bu iktidarı devirelim diyeceğini kırk sene olsa düşünemezdim. Türkiye'deki medya üzerinden oynanan algı oyunları görünen o ki uzun süre daha devam  edecek. Türkiye IŞİD'i kurdu ve destekliyor söylemlerinin ilk zamanlarında Recep Tayyip Erdoğan'a bunun önüne geçmeliyiz, dedim bu deli saçmasına kim inanır, dedi.  Bu söylentiye inanan bir kesim oldu ve olmaya devam ediyor.  İŞİD dediğimiz örgütün bugün Ortadoğu'da sahip olduğu toprak İngiltere'nin iki katıdır. IŞİD’,Türkiye’nin kurduğuna inanmış gibi yapalım. Bu terör örgütünün hedeflerinin Suriye'nin başındaki zalimin olması  gerekmez mi? Şuan düşman durumunda olduğumuz İran olması gerekmez mi? İsrail olabilir mi? Bakın görün ki terör örgütü nereye baskınlar yapıyor; birincisi Türkmenlere yapıyor, ikincisi Kürtlerin olduğu bölgelere. Siz medyada Kobani'de yaşanan sözde vahşet ile ilgili tek bir kare fotoğraf gördünüz mü?  Ben  araştırdığım halde görmedim. Bugün Türkiye'de yaşananları terör diye algılıyor iseniz bu, olayı çok basite aldığınızı gösterir. Üçüncü Dünya Savaşı'nın Merkezi Türkiye'dir. Bu savaşı eski savaşlara benzetemiyor olabilirsiniz ama artık savaşlarda değişti” dedi.
 
‘Türkiye Müslümanların tek kalesidir’
 
Türkiye Ortadoğu da yalnız kaldığını belirten Süleyman Özışık, sözlerini söyle sürdürdü, “Zaman ve şartlar gösteriyor ki yavaş yavaş Türkiye'nin eline düşmeye başladılar.  Dünya yavaş yavaş Tayyip Erdoğan ne yapacak diye onun ağzının içine bakmaya başladı. Niye, sınırlarımızda 3 milyon insan barındırıyoruz. Gelen her mülteci bizim kardeşimizdir ama bizi de diğer dünya ülkelerinin ahmak yerine koymaya çalışmalarına engel olmalıyız. Dengeler artık eskisi gibi değil. Türkiye artık tüm İslam coğrafyasının zulümden geçen Müslümanların tek kalesidir. Bu ülkelerde bütün Müslümanların umudu Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu hocadır. Bireysel olarak da her biriniz inanın ki onların tek  umudusunuz.”
 
'Sosyal medyayı etkili kullanmalıyız'
 
Özışık, “7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala Türkiye'de siyasetin rengini değiştirecek bir takım olaylar olmaya başladı. Selahattin Demirtaş, Saray Savaş istiyor dedi. Bu ikinci algı operasyonudur. PKK ile şu an mücadele başladı. Bunlar sosyal medyayı çok iyi kullandıkları için oradan algı operasyonu yapıyorlar. Sosyal medyayı çok  etkili kullanmamız lazım. Sosyal medya algı operasyonlarının yönetildiği de bir platformdur, artık.  Bu anlamda çok zayıfız. Birlik olma gibi bir dememiz vardı, şu an biz onu kaybettik. Bunu da fenomen olma uğruna kaybettik. Hz. Ali düşmanı avlunuza sokmayın, demiş. Bizim avlumuz Kudüs’tür. Bir düşmanı Kudüs'e sokmuş isek bilin ki Türkiye’ye de sormuşuzdur. İsrail'e yönelik saldırı oluyor Türkiye'de ise bu zulme karşı sadece kolayı boykot etmekle kalıyoruz.   Sivil toplum kuruluşlarımız da birleşemiyor” dedi.
 
‘Bu çağda yaşıyor olmaktan gurur duyuyorum’
 
Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, program sonunda Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş yaptığı selamlama konuşmasında, “Biz yaklaşık 150 sene önce İslam milleti olarak birleşik bir yapıya sahiptik. Şu anda sanki sınırları biz çizmiş gibi, sanki bunlara biz karar vermiş gibi farklı farklı bir sürü devletlere sahibi olduk. Fakat bu sınırları ne zihnimizde ne coğrafya üstünde kendimiz çizmedik. Bizi Suriye'de ayırdılar, Irak'ta ayırdılar, Suudi Arabistan'da ayırdılar, Mısır'da ayırdılar, Yemen’de ayırdılar. Binlerce yıldır düşmanmış ilgili birbirimize düşürdüler. Bize bu operasyonları yapanlara adeta âşık olduk. Bizi ayırmaya çalışanlara benzemeye çalışarak ayağa kalkmaya çalıştık. Bizi kılıçtan geçiren bizi parça parça edenlere benzemeye çalışarak İslami bir kimlik kazanmaya çalıştık. Biz Tayyip Bey gibi ülke ülke şehir şehir gezerek İslam ülkelerine bakmadık. Ama şimdi kendi benliğimize döndük, kardeşlik hukukumuzu tekrar yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama o kadar çok operasyon yedik. Bir gün dünyanın beşten büyük olduğu ispatlandığında, altında Recep Tayyip Erdoğan yazacak. Değişim onun imzasını taşıyacak. Bunu bugüne kadar söyleyen lider çıkmadı, diğer milletlerin yaşama hakkı var diye kimse söylemedi. Bu nedenle bu çağda yaşıyor olmaktan onur duyuyorum.”
 
Programın sonunda Süleyman Özışık kitaplarını imzaladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35