banner29

Sporun T’si Başarıyı Şansa Bırakmıyor

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Sporun T’si, Sporcu Ölçme, Branşa Yönlendirme ve Bilgi Bankası Sistemi” projesi, spor insanlarının beğenisi kazanmaya devam ediyor.

Sporun T’si Başarıyı Şansa Bırakmıyor
 Sporun T’si Söyleşileri’ne konuk olan Milli Antrenör Yavuz Karamollaoğlu, “Bu proje sayesinde çocukların spor başarıları şansa bırakılmıyor” dedi.

Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkında gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Erdem Ötev’in yaptığı panele, Avrupa Şampiyonu Milli Karateci Uğur Aktaş, Milli Antrenör Yavuz Karamollaoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Osman Ateş ve Op. Dr. Hilmi Karadeniz konuşmacı olarak katıldı. Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim Çelebi’nin de hazır bulunduğu söyleşi programında genç sporcu adayları ve aileleri, alanında uzman sporcuların tecrübelerini bizzat dinleme fırsatı yakaladı.

“Sporcu öğrenciler daha başarılı” 

Panelde ilk sözü alan Op. Dr. Hilmi Karadeniz, Sporun T’si Projesi’nin yetenekli sporcular yetişmesinde büyük katkısı olduğunu belirterek, “Bizim çocukluk ve ilk gençlik zamanımızda böyle güzel imkânlar yoktu. O yüzden çevremdeki çoğu yetenekli arkadaşım heba oldu. Aileler bazen bize, ‘Çocuğum sporla ilgilenirse derslerinden geri kalır mı?’ diye soruyorlar. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; derslerini sporla beraber yürüten öğrenciler, diğer arkadaşlarına göre çok daha başarılı oluyor.” diye konuştu.

“Proje çok başarılı ilerliyor” 

Dr. Öğretim Üyesi Osman Ateş, Sporun T’si Projesi’ni başından beri takip ettiğini dile getirerek şunları kaydetti: “Sporcuların özelliklerinin kayıt altına alındığı uygulamalar daha önce de vardı. Ancak bu şekilde, çocukların özelliklerine göre bir spor dalına yönlendirilmeleri uygulaması yoktu. Proje çok başarılı ilerliyor. Bizler, yaptığımız bilimsel çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre hareket ediyoruz. Örneğin: 9 yaşındaki bir çocuğun kaç metreye ne kadar sürede koşacağı verisi Amerikalıların ya da Avusturyalıların yapısal özelliklerine göre oluşturuluyor. Bizim antropolojik özelliklerimize göre norm verisi şimdiye kadar yoktu. İşte Sporun T’si Sporcu Ölçme, Branşa Yönlendirme ve Bilgi Bankası Sistemi bize bu verileri sağlıyor.” 

"Çocukların spor başarıları şansa bırakılmıyor"

Milli Antrenör Yavuz Karamollaoğlu da, kariyerindeki başarıları şansla elde ettiğini vurgulayarak, “Bu proje sayesinde çocukların spor başarıları şansa bırakılmıyor, doğru ve bilimsel yöntemlerle ilerlemeleri sağlanıyor. Ben kendi çalıştırdığım sporcuları da bu testlerden ve ölçümlerden geçirdim. Bu durum, antrenör olarak beni de geliştiriyor, öğrencilerimi de geliştiriyor.” ifadelerini kullandı.

“Başakşehir Belediyesi’ni gönülden kutluyorum”

Avrupa Şampiyonu Milli Karateci Uğur Aktaş ise, çoğu Avrupa ülkesinde Sporun T’si Projesi benzeri uygulamaların olduğunu ve Başakşehir Belediyesi sayesinde artık bu uygulamanın ülkemizde de başarıyla uygulanmaya başladığını söyleyerek, “Bu proje, küçük yaştaki çocukların yetenek taraması ile hangi spor dalına daha yatkın olduğunun belirlenmesi açısından çok önemli. Başakşehir Belediyesi’ni ve projede emeği olan herkesi gönülden kutluyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmacıların sporcu adaylarının sorularını cevaplandırdığı panel, plaket takdiminin ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35