banner25

Spor parklarında hazırlanarak ‘Akademili’ oldular

Başakşehir Spor Parkları’nda hazırlanan 32 sporcu Spor Akademisini kazandı. Başakşehir Belediyesi Spor Parklarında ücretsiz olarak verilen eğitimlerle sporcu, antrenör ve yönetici yetiştiren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO)’lara girmeye hak kazandı.

Spor parklarında hazırlanarak ‘Akademili’ oldular
 Başakşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak ilçe belediyeler arasında üniversitelerin spor akademisi bölümlerine ücretsiz olarak öğrenci hazırlıyor. 2016 yılında başlayan eğitimlerin ilk yılında 19 Başakşehirli öğrenci spor akademilerini kazandı.

Eğitimler 2. yılında 2017 Şubat ayında başladı. Spor parklarında verilen eğitimlerde haftanın 2 günü öğrenciler YGS deneme sınavına hazırlandı. Deneme sınavları ile desteklenen öğrenciler 12 Mart 2017’de yapılan sınavın ardından akademi hazırlık kurslarına alındı. Yoğun bir hazırlık sürecine alınan öğrencilere ücretsiz ulaşım imkânı sağlandı. Genç sporcular haftanın 2 günü Şamlar Tabiat Parkı’nda kros antrenmanlarına ve 4 günde TOKİ Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda antrenman yaptı.

 

Üniversitelerin spor akademisi bölümlerine girebilmek için yoğun çalışma dönemi geçiren 36 genç sporcudan 32’si akademiye girmeyi başardı.

 

“HOCALARIMIZ BİZİ DEVLET ÜNİVERSİTELERİ İÇİN HAZIRLADI”


Üniversitelerin spor akademisi bölümlerine girebilmek için yoğun çalışma dönemi geçiren genç sporcular özel yetenek sınavlarına akademi mezunu antrenörleri eşliğinde titizlikle hazırlandı. Başakşehirli 36 öğrencinin katılımı ile devam eden hazırlık sürecinin sonunda 32 genç sporcu akademiyi kazandı.

 

Abdullah İlgaz : “Abant İzzet Baysal Üniversitesi, BESYO Antrenörlük Bölümü’nü kazandım. Ben İBB’de 9 yıldır lisanslı güreşçiyim. Meslek olarak da sporu seçmek istedim. Spor parklarındaki bir arkadaşım bu kurslardan bahsetti bende kayıt oldum. Akademi sınavlarına hazırlanmak isteyen arkadaşlarım özel ücretli kurslara gitmeyi tercih ediyor. Oradaki eğitmenlerde genelde özel üniversitelere yönlendiriyor. Başakşehir Belediyesi’nin Spor Akademi Hazırlık kursu özel kurslardan çok daha iyi. Öğretmenlerimiz sporcu olmayan arkadaşlarımızı bile iyi bir yere getirdi.”

 

Fatih Kalkan: “Geçen sene özel ücretli bir kursta hazırlandım ama kazanamadım. Daha sonra belediyenin akademi hazırlık kursuna yazıldım. Yaklaşık 4 ay boyunca burada antrenörlerimiz eşliğinde yoğun bir hazırlık süreci geçirdik. Ücretli kurslar hep özel üniversitelere yönlendiriyor. Belediye kursunda hocalarımız bizi devlet üniversiteleri için yetiştirdi. Hocalarımız yeteneklerimize göre girmek istediğimiz bölümlere göre bize programlar uyguladı. Gireceğimiz okulların sınav parkurlarını kurdular ve biz bu parkurlarda çalıştık. Kastamonu Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nü kazandım, çok mutluyum.” 

 

Öykü Akçiçek: “Babam futbolcu, bu nedenle bende hep sporla uğraştım. Basketbolla başladım, voleybola devam ettim. Halen voleybol oynuyorum. Hep hayatımda spor olsun diye meslek olarak da seçmek istedim. Ailem garanti iş bulabileceğim meslek seçmemi istedi. Ama ben yılmadım, belediyenin akademi hazırlık kurslarına devam ettim ve İstanbul Üniversitesi Ortak Programı’nı kazandım. Hem antrenörlük hem de yöneticilik bölümünü kapsayan bir bölüm. Hocalarımıza ve belediyemize teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35