banner25

Sözün Ustası, Başakşehir Ramazan Gecelerinde

Ramazan programlarının merkezi olan Sular Vadisi'ndeki sohbette konuşan ünlü sanatçı Engin Noyan, oruçla ilgili yaptığı açıklamalarıyla büyük dikkat çekti.

Sözün Ustası, Başakşehir Ramazan Gecelerinde
‘’Asıl Önemli Olan Kalbe Oruç Tutturmak’’
Vadideki etkinliğe katılan sanatçı Engin Noyan, bu mübarek ayda Kur-an’ı Kerim’le ilişkimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğine dikkat çekerek, “Oruçla mübarek Kur-an arasındaki ilişkiyi iyi kavramak lazım. Oruç sadece midenin boş kalması değil, asıl önemli olan kalbe oruç tutturmak. Bu mübarek ayda sadece nefsimizi değil, kalbimizi, zihnimizi aklımızı temizlememiz lazım" dedi.
Kuran-ı Kerim'in asıl yerleşmesi gereken yerin yürek olduğunu söyleyen Noyan, "Oruç içimizdeki her türlü fesadı defeden bir eylemdir. Tuttuğumuz oruç, içimizi tertemiz yapacak ki biz vahyin insanları haline dönüşelim" diye konuştu. Engin Noyan söyleşisine katılan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da sanatçıya günün anısına bir plaket verdi.
Her Makamda Ezan
Teravih namazı sonrası ana sahnede ‘Ezan ve Kur-an’ı Kerim’ dolu bir program vardı. Sahnenin ilk konuğu Ayan Musuki Topluluğu oldu. Kültür mirasımızın en güzide örneklerinden olan ezan, İmam Yunus Balcı, müezzin Ali Rıza Balcı, kasidehan Aziz Hardal gibi İstanbul camilerinin önde gelen müezzinleri sabah, öğle ve yatsı ezanlarını makamlarıyla okudu.
Sunumlarını Selahaddin Kocaaslan'ın yaptığı gecede, sahneyi üç önemli müezzin ile paylaşan topluluk, izleyenlere duygu dolu bir gece yaşattı. Tasavvuf musikisi heyetinin ezan makamlarıyla seslendirdiği Türk tasavvuf musikisi eserleriyle süren gece, Engin Noyan’ın hoş sohbeti ile devam etti.
Bahçeşehir’de Sufi Hisler
Bahçeşehir etkinlik alanında Sanatçı Murat Necipoğlu da ‘sufi hisler’ başlığı altında söylediği ilahi ve kasidelerle, vatandaşlara huzur dolu bir Ramazan gecesi yaşattı. Ardından sahne alan Mehteran topluluğu geceye coşku kattı. Türk tasavvuf müziğinin usta yorumcularından Veysel Dalsaldı ise Ramazan ruhunu kanatlandıran ilahilerle, belediyenin Kayaşehir sahnesine konuk oldu.
   
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35