banner32

Sokak iftarları Başakşehir'de renkli geçiyor

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kayabaşı Kiptaş konutlarında başlayan sokak iftarları bu senede komşuları aynı sofrada buluşturuyor. Ramazan’ın bereketi paylaşılıyor, birlikte dualar ediliyor.

Sokak iftarları Başakşehir'de renkli geçiyor
Geçtiğimiz sene 150 bin kişinin katıldığı Başakşehir sokak iftarlarına bu sene 200 bin kişinin katılması bekleniyor. Ramazan etkinliklerinin de merkezi olan Sular Vadisinde düzenlenen geçtiğimiz yıl 27 bin kişi katıldığı sokak iftarına, bu sene 30-35 bin kişinin bu sofrayı paylaşacağı tahmin ediliyor.

Ramazan’ın bereketinin kurulan sofralarda arttığı iftarlarda komşular kaynaşıyor, yemeklerini paylaşıyor. Mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla gerekçeleşen sokak iftarlarına aileler evlerinde pişirdikleri yemekleri de getirerek komşularıyla paylaşıyor.

Tüm komşular bir araya gelince eski ramazanlar anımsandı

İftar saatini beklerken başlayan sohbetler komşuluk ilişkilerini daha da geliştiriyor. Başakşehirliler çocukları ile birlikte toplandıkları sokaklarda Ramazan ayının vaz geçilmezleri arasında olan sokak iftarlarının eski ramazanları hatırlattığını ifade ediyor. Ramazanın manevi havasını içine çeken vatandaşlar aynı sokakta yaşasalar dahi belki de ilk kez gördükleri kişilerle oruç açmalarını Ramazanın birleştirici, huzur dolu ortamında olmalarına bağlıyor.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal her sokak iftarından önce iftar vaktini bekleyen vatandaşları tek tek masalarında ziyaret ediyor, memnuniyetlerini, sıkıntılarını soruyor. Başkan Uysal, mahallede yapılan ve yapılacak çalışmalara dair kısa bilgiler veriyor.

Boğazköy'de Sorunların Çoğu Çözüldü

Bahçeşehir 2. Kısım'da 15 Temmuz'da gerçekleşen sokak iftarında Başkan Mevlüt Uysal yaptığı konuşmada "Birlik ve beraberlik ne kadar güçlü olursa aşılamayacak engel, çözülemeyecek sorun yok. Ramazan ayında birlikte oruç açmanın birlik ve beraberlik içinde olmanın huzurunu yaşıyoruz. Bölgemizde problemlerin çoğu çözüldü. Bu yılsonu itibariyle Tapu problemleri çözülmüş olacak. Vatandaşımızın bir çoğunun iskan problemi, tapu problemi kalmayacak."dedi.

Şahintepe'de Parklara Başlanacak

Şahintepe Nedim Sokak'ta 18 Temmuz'da gerçekleşen iftarda ise Başkan Uysal, "Şahintepe'nin alt yapısı bitti, doğalgaz çalışması biten yerlere yeniden asfaltlama yapılacak, Eylül, Ekim ayların da asfalt işi tamamen bittiğinde Dereboyu'nda ki boş alanlara Parklar yapılmaya başlanacak. Şahintepe'nin acil ihtiyacı okuldu. Okulu yaptırdık, daha birçok okul isteniyor. Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile tapularınızı dağıttık. Şahintepe biz burada olduğumuz sürece Şahintepelilerin olacak"

Onurkent'te Tapuların Tamamı Bitmek Üzere

20 Temmuz'da gerçekleşen iftar programında Ak Parti İl Başkanlığı ile Çanakkale'de yapılan program konuşuldu. Başkan Uysal " Dün akşam İl Başkanlığımızla ve Çanakkale’de şehit ya da Gazi olmuş dedelerimizin torunlarıyla birlikte iftarımızı açtık. Bu sene ilk kez yapılan bu organizasyona 15 ayrı ülkeden torun katıldı. Orada ki iftarımız dedelerimizin yediği buğday çorbası, su ve tahin helvasıydı. Burada yapılan iftar sofralarımızla oradaki yemekler kıyaslanamaz."dedi. Onurkent'in sorunlarının da bitmek üzere olduğunu söyleyen Başkan Mevlüt Uysal sözlerini şöyle sürdürdü "Sorunlarımızın olduğunu biliyoruz. Tapular üzerinde şerhler var onları da bu sene içerisinde kaldırmaya çalışacağız. Onu da bitirirsek önemli bir problem çözülmüş olacak."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35