banner29

Sokak İftarları 1. Etap’ta Sona Erdi

Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Başakşehirliler ile iftar yaptı.

Sokak İftarları 1. Etap’ta Sona Erdi
 Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği sokak iftarlarının sonuncusu 1. Etap’ta Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Başakşehir Times Haber Merkezi

 

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftara Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İBB Meclis Başkanı Ahmet Selamet, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Başakşehirliler katıldı.

 

On binlerce mahalle sakinini aynı sofrada buluşturan sokak iftarı öncesinde Başkan Uysal ve Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş beraberindeki heyet ile birlikte alanı dolaşarak vatandaşlar ile selamlaştı. İftar, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 1. Etap, Necmettin Erbakan Caddesi’nde hazırlanan masalarda yerlerini alan ilçe sakinleri Başakşehir Belediyesi’nin ikramı olan ambalajlı korunaklı kaplarda sunduğu üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüsüyle iftarlarını yaptı. Dualar ile açılan iftar İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu’nun yaptığı sofra duası ile tamamlandı.

 

‘Dostluklarımız daim olsun’


Ramazan’ın bereketinin paylaşıldığı Sokak İftarında bir konuşma gerçekleştiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “İlçemiz ile aynı ismi taşıyan Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz sokak iftarımıza hepiniz hoş geldiniz. Başbakan Yardımcımız Numan Bey, buranın temelleri atılırken de buradaydı. Başakşehir çok güzel planlanmış bir ilçe. İlçemizin asıl güzelliği sizlersiniz. Komşularınızla kurduğunuz güzel, samimi ilişkiler. Dostlukların artması için düzenlediğimiz sokak iftarlarımız güzel ilişkilerin kurulmasına vesile olsun. Yurt dışından da misafirlerimiz var. Komşu ülkelerimizde yaşanan sıkıntıların biran önce bitmesini temenni ediyoruz. Başbakan Yardımcımıza bizleri yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum. İlçemizdeki huzur ortamı diğer ilçelere de örnek olsun. Dostluklarımız daim olsun” dedi.

 

‘Ülkemizin huzuruna gıpta ile bakıyorlar’


Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise Başakşehirlilere hitaben yaptığı konuşmada Başakşehir’de olmaktan dolayı mutluğunu dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Bizleri bu iftar sofrasında bir araya getiren değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler huzur içerisinde Ramazan’ı geçirdik. En önemli nimet bir toplumun birlik, dirlik huzur içerisinde Ramazan’ı geçirebilmesidir. Ama bizim kadar şanslı olmayan Müslümanlar var. Bir kısmı yarım bardak suya, bir lokma ekmeğe muhtaç. Bir kısmı bombalar altında iftarını açıyor. Bir kısmı iç savaşın acıları arasında Ramazan’ını geçiriyor. Bir kısmının oruçları zorla bozduruluyor. Çok şükür bu insanlar bizim ülkemize gıpta ile bakıyor. Bizim huzurumuz ve dirliğimiz sadece kendimiz için değil tüm İslam Dünyası için önemlidir. Dünyanın dört bir tarafında ki mazlumlar içinde dua ediyoruz. Eskiden Partiler, kamu kurum ve kuruluşları lüks otellerde iftarlar veriyordu.  Çok şükür şimdi meydanlarda Allah (c.c) ne verdi ise hep beraber iftarımızı yapıyoruz” dedi.

 

Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş sözlerini dualar ile tamamladı, “Allah (c.c) bütün mazlumlara imdat etsin. Müslüman milletlere gönül gözü açıklığı versin. Gördüklerimizden bizi eksik etmesin. Umduğumuz bütün güzelliklere nail etsin.” 

Kaynakı:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35