banner29

Siyer Bilgi Yarışması Finali yapıldı

Başakşehir Belediyesi’nin Bilgievleri arasında düzenlediği Siyer yarışması finali, Çınar Kongre Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.

Siyer Bilgi Yarışması Finali yapıldı
Yarışmanın finaline Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcıları Murat Şahin, Haluk Dikbaş, çok sayıda Bilgievi öğrenci ve velisi katıldı. Başkan Uysal yaptığı selamlama konuşmasında “Bu yarışma çocuklarımıza çok şeyler kattı. Bilgievlerimiz’de çocuklarımız sadece okul hayatında lazım olacak bilgileri değil ömür boyu kullanabilecekleri bilgilere ulaşıyorlar.”dedi.

O’nu okudular, O’nu araştırdılar, O’nu öğrendiler


Kuran tilaveti ile başlayan yarışmanın jürisinde; İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, İl Müftü Yardımcısı Şahin Yıldırım, İlahiyatçı Yazar İhsan Süreyya Sırma, Kocatepe Cami Kuran Kursu Öğreticisi Abidin Şentürk, Hacı Ahmet Cami İmamı Selahaddin Gül yer aldı.

Her Bilgievini temsilen 3’er öğrencinin katıldığı yarışmaya; Şahintepe, Cevdet Kılıçlar, Cemil Meriç, Güvercintepe, Akif İnan Bilgievleri’nden toplam 15 öğrenci katıldı. Öğrencilere Peygamberimizin doğumu, çocukluğu, gençliği ve dönemin önemli olaylarından derlenen 25 soru yöneltildi.

Yarışmanın birinciliğini Cemil Meriç Bilgievi öğrencileri kazanırken ikinciliği Güvercintepe ve Şahintepe Bilgievleri paylaştı. Yarışmanın üçüncüsü Cevdet Kılıçlar, dördüncüsü ise Akif İnan Bilgievi oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler kupalarını Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı. Dereceye giren öğrencilere; tablet bilgisayar ve kupa hediye edildi.

Bu yarışmanın kaybedeni yok


Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatını öğrenmelerini sağlamak ve öğrendiklerini pekiştirmek için yapılan sınavlar, öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesi, kendilerini doğru ifade edebilmeleri için düzenlenen Siyer Bilgi Yarışması finali öncesinde öğrenciler pek çok elemeden geçti.

Final öncesi düzenlenen Siyer Genel Sınavına; Şahintepe, Cevdet Kılıçlar, Cemil Meriç, Güvercintepe ve Akif İnan Bilgievleri’nde kayıtlı olan 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinden toplam 1250 yarışmacı katıldı. Öğrencilere 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli test soruları soruldu. Elemeyi geçen 150 öğrenci arasında düzenlenen ikinci yarışmada 30 öğrenci elemeyi geçti. Final öncesinde düzenlenen son elemede 30 öğrenci ter döktü ve 15 öğrenci finalde yarışmaya hak kazandı. Siyer Bilgi Yarışması Finaline katılacak öğrenciler öğretmenlerinin gözetiminde Bilgievleri’nde yoğun bir hazırlık dönemi geçirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35