banner32

Site bahçıvanlarına bahçe bakım eğitimi verildi

Başakşehir site yönetimleri bahçe bakımı ve peyzaj eğitimi alıyor. Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü talep eden site yönetimlerinin saha çalışanları bahçe bakımı, budama ve peyzaj eğitimi vererek aynı zamanda teknik destek sağlıyor.

Site bahçıvanlarına bahçe bakım eğitimi verildi
 Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri mevsim şartlarına uygun olarak ağaçlardaki bakım ve budama çalışmalarına devam ederken aynı zamanda ilçedeki site yönetimlerine de teknik ve eğitim anlamında destek oluyor. Eğitimlerde katılımcılara; bahçe bakımı ve peyzaj çalışmaları ile ilgili uygulamalı bilgiler veriliyor.

 

“BUDAMA ANCAK DOĞRU YAPILIRSA AĞACA FAYDALI OLUR”

 

Müdürlük ekipleri son olarak Başakşehir 1. Etap Site Yönetiminin talebi ile saha çalışanlarına eğitim verdi. Budama çalışmasının ağaçların daha sağlıklı büyümesi ve daha uzun ömürlü olması açısından önemine dikkat çeken eğitmen, güneş ışığından ağacın iyi bir şekilde faydalanması için hastalıklı ve kuru dallar alınarak mücadeleye yardımcı olması, ağaç büyüklüğü ve dalların sıklığı direk kontrol altına alınması konusunda hayati öneme sahip olduğunu aktardı.

 

Eğitimlerde yapılan budamanın ancak doğru yapılırsa ağaca faydalı olacağı belirtilerek, aksi takdirde bilinçsizce budanan her bitkinin zarar göreceğinin altı çizildi. Yanlış kesilen her dal, ağacın dengesinin bozulmasına, şeklinin değişmesine sebep olabileceği gibi hastalıklara karşı mücadele etmesinde de gücü kalmayacağı belirtildi.

 

Müdürlük ekipleri teorik eğitimin ardından katılımcılarla birlikte site yeşil alanına geçerek, doğru budama, peyzaj ve bahçe bakımı ile ilgili uygulamalı eğitim verdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35