banner32

Sıradışı Martı Başakşehir’de uçtu

Modern insanın arayışlarını ve bunalımlarını ele alan "Sıradışı Martı" oyunu Başakşehir’de sahnelendi.

Sıradışı Martı Başakşehir’de uçtu
Başakşehir Belediyesi Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyunu Yakaza Tiyatrosu tarafından hazırlandı. Oyun deniz kıyısındaki bir balıkçı kulübesi etrafında gelişen olayları komedi-dram türünde anlatıyor. Tek perdelik “Sıradışı Martı”, acılarla baş edemeyip hayatın kıyısında yaşamayı tercih eden bir arayış yolcusunun, hayatın çeşitli zorluklarına karşı mücadele edenlerle yollarının kesişmesini ve bunun üzerine yaşananları konu ediniyor.
 
Bize bizi anlatıyor

İçinde ortaoyununun modernize edilmiş bir üslubunu barındıran oyun bizi bizi anlatması sebebiyle de oldukça milli bir imaj oluşturuyor. Sözcüklere boğmadan nokta atışı yakalayan oyunda akıcılık dikkat çekiyor.
 
Yönetmenliğini Fatih Mehmet Koç'un üstlendiği, senaryosunu Hale Cürgül Canat’ın yazdığı oyunda Birol Cürgül, Erol Karaduman, Fatih Mehmet Koç, Fatih Bulut ve Mert Yıldırım performansları ile beğeni topladı.
 
‘Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir oyun’

Yakaza Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Birol Cürgül, oyunla ilgili şunları paylaştı, “Yakaza tiyatrosunun yeni bir oyunu. Geçen sene bana mahşeri anlat oyunu ile Başakşehir'de tiyatro severlerle bir araya gelmiştik. Bu senede Sıradışı Martı oyunumuzla buradayız. Oyunumuz insanların geneline hitap eden bir oyun. Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir oyun. Ben oyunumuzun ideolojik bir oyun olduğunu düşünmüyorum.  İlgili insanı insan yapan her şeyi içinde barındıran bir oyun. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35