banner32

Sıcak yemek, gönülleri ısıtıyor

Yaşlı ve engellilerin yüzü ‘Sıcak Yemek’ ile gülüyor, gönülleri uzanan dost eli ile ısınıyor.

Sıcak yemek, gönülleri ısıtıyor
Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayının başından bu yana, ihtiyaç sahibi yaşlı ve engellilerin iftar ve sahur yemeklerini evlerine bırakıyor. İlçe’de; 151 hanede, 254 vatandaşa her gün korunaklı kaplarda dört çeşit yemek ve tatlıdan oluşan menü ulaştırılıyor.

Yaşlı ve engellilerin mağduriyetleri gideriliyor

Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Sıcak Yemek hizmeti ile paylaşma ve dayanışma Ramazan'ın manevi atmosferini yaşatmak, ilçede kendi başına yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amaçlanıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki otomasyona kayıtlı isimler Ramazan öncesinde tek tek evlerinde ziyaret edilip veriler güncellenerek, sıcak yemek listeleri hazırlanıyor. Bu listeler dışında, ‘Başakşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak talepte bulunan vatandaşların da talepleri incelenerek değerlendirmeye alınıyor.
 
Güncellenen kayıtlar doğrultusunda oluşturulan listedeki isimlere her akşam iftar ve sahur için sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.
 
Başakşehir’de ikamet eden 65 yaş üstü yaşlılarla, engelli vatandaşlara ulaştırılan sıcak yemek hizmeti 2013 senesinde uygulanmaya başladı. Ulaştığı hane sayısı her geçen sene artan hizmet bu sene 151 hanede, 254 ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürüyor.
 
Kapsamı her sene genişletilerek devam eden sıcak yemek dağıtımı, Ramazan sonuna kadar devam edecek.
 
‘Belediyemiz sayesinde kimseye muhtaç değiliz’

Belediyenin ‘Sıcak Yemek’ hizmeti ile iftar ve sahur yemekleri ayaklarına gelen vatandaşlar uygulamadan çok memnun. Başakşehir Belediyesi’nin ‘Sıcak Yemek’ uygulaması ile paralel yürüttüğü ‘Evde Bakım’ hizmeti ile de kişisel bakımdan, ev temizliğine; su, elektrik bakımına kadar pek çok ihtiyaçları da giderilen ilçe sakinleri düşüncelerini paylaştı.
 
Mehmet Alpat: “İki senedir sıcak yemek hizmetinden faydalanıyoruz. Belediye görevlileri belirli günlerde evimize gelerek temizlik ve bakım işlerimizi de yapıyorlar. Eşimle bana hem sahur hem de iftar yemeği getiriyorlar, Allah (c.c) hepsinden razı olsun. Yemekler çok güzel. Çoluğumuz çocuğumuz yok. Ama evimize gelen görevliler bizim kızlarımız ve oğullarımız gibi oldular.

Şerife Alpat: “İki sene önce Başakşehir Belediyesi görevlileri geldiler, bizimle sohbet ettiler. Ve sıcak yemek hizmeti vermeye başladılar. Eşim, benden başkasının yaptığı yemeği yemez. Apartmandan bazen yemek getirenler oluyor onları dahi yemiyor. Ama Belediyenin gönderdiği yemekleri yiyor. Görevli çocuklara ayakkabıyla girebilirsiniz dedim, girmek istemediler. Bu evde iki üç günden önce süpürge açılmaz dedim. O zaman biz gelip evinizi de temizleyelim dediler.  Geliyorlar, çarşaflarımı değiştiriyorlar, temizliğimi, yemeğimi yapıyorlar. Eşimde bende hastayız, belediyem beni arabasıyla hastaneye de götürüyor. Telefon açıyorum, hastaneye gitmemiz lazım diyorum, hemen hasta nakil aracı gönderiyorlar, hastaneden eve getiriyorlar. Bizim için büyük kolaylık. Belediyemiz sayesinde kimseye muhtaç değiliz, Allah (c.c) razı olsun.”

‘Bu hizmet bizim için çok kolaylık oldu’

Gülseven Bakal: “İki tane engelli oğlumla birlikte yaşıyorum, bende ayaklarımdan rahatsızım, ayağa kalkmakta zorlanıyorum. İki senedir Belediyenin sıcak yemek ve evde bakım hizmetinden faydalanıyorum. Kardeşimin gelini belediyeye telefon etti, benim durumumu anlatmış, böylece hizmeti almaya başladım. Sadece iftar yemeği alıyoruz. Bu hizmet bizim için çok kolaylık oldu, Allah (c.c) razı olsun. Belediyeden gelen kızlarımız var onlarda her hafta evimi kıyı köşe temizliyorlar.”

‘Çeşit çeşit sıcak yemeğimiz kapımıza geliyor’

Şazimet Albayrak: “Ordu’dan geçen yılbaşı Kayaşehir’e geldik. % 99 engelli raporu olan bir evladımla yaşam mücadelesi veriyoruz. Başka çocuklarımda var ama hepsinin ayrı evi, ocağı var, kendi kendilerini ancak idare ediyorlar. Yemek dağıtımından faydalanıyorum. Her akşam çeşit çeşit sıcak yemeğimiz kapımıza geliyor. Allah (c.c) vesile olanlara sağlık, sıhhat ve uzun ömür versin. Belediye görevlileri gelip oğlumu tıraş ediyor. Ayrıca, Belediyemizin Destek kartını kullanıyorum. Bu kartla oğluma pantolon, ayakkabı aldım. Oğlum ayakkabısını giyiyor, kaybolmasın diye hemen saklıyor.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35