banner25

Sevgili Doktor oyunu bir kez daha Başakşehir’deydi

ABD'li oyun yazarı Neil Simon’un, Anton Çehov'un kısa oyunlarından ve öykülerinden yola çıkarak yazdığı Sevgili Doktor, Tiyatro Lika tarafından dramaturjisi yapılarak tek perde olarak Başakşehir’de ikinci kez sahnelendi. Birbirinden bağımsız 6 kısa oyundan oluşan Sevgili Doktor, oyuncu performansları yine yoğun ilgi gördü.

Sevgili Doktor oyunu bir kez daha Başakşehir’deydi
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun ilk kez 27 Kasım 1973'te Broadway'deki Eugene O'Neill Theatre'da sahnelenmiş ve sahnelendiği dönemde seyirci tarafından büyük ilgi ve beğeni toplamıştı.  Caner Demir’in yönetmenliğini yaptığı Sevgili Doktor’da Onur Sarıaltın, Nezaket Erden, Sevilay Şim­şek, Yezdan Kayacan, Zeynep Filizci, Barış Yalçınsoy rol aldı. 

 

Titiz çalışılmış Sevgili Doktor Tiyatro Oyunu eğlenceli, eğitici ve ailece seyredilebilecek bir oyun. Oyun, insan hakları, sınıfsal ayrım, sömürü, ezen-ezilen ilişkileri ile sistem sorununa mizahi bir dille yaklaşıyor. Tiyatro oyununda titizlikle oluşturulan dekorasyonda yine göz doldurdu. Tiyatro oyununun Genel Sanat Yönetmeni Caner Demir,” Tiyatroyu aileler çocukları ile birlikte gönül rahatlığı ile izleyebilir. Gelen seyirci mutlaka günlük hayatında rastladığı karakterleri bu oyunda bulacaktır. Karakterlerin altı kalın çizgilerle çizilmiş durumda. Oyunda yazarın bir sözü var, ‘ben karakterlerimi gerçek hayattan seçerim, o gerçek hayattaki karakterleri oyunda ve kitaplarımda gördüğünde kendinden bir şeyler bulur’ diyor. Bizde dekorumuzu yaparken bundan esinlendik” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35