banner32

Sevda Türküsev, 'Algı Operasyonu' nu anlattı

Gazeteci, Yazar Sevda Türküsev, Başakşehir Belediyesi Söyleşilerinde ilçe sakinleri ile bir araya geldi.

Sevda Türküsev, 'Algı Operasyonu' nu anlattı
Başakşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Sevda Türküsev,  ‘Algı Operasyonu ile Küresel Savaş’ başlığı altında Türkiye gündemini değerlendirdi.
 
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve çok sayıda Başakşehirli vatandaş katıldı.
 
‘Aile yapısını bozmak için bir algı operasyonu yapıyorlar’

Gazeteci, Yazar Sevda Türküsev, “Bilinçaltını yönlendirme operasyonu gerçekleştirilmektedir. Bu, insanların beynini yönlendirmek için büyük bir silahtır. Ülkemizde bunu medya, sosyal medya ya da mahalledeki tabelalar üzerinden yapıyorlar. Televizyonda diziler üzerinden, reklamlar üzerinden kötü olan şeyleri iyiymiş gibi göstermeye başladılar. Aile yapısını bozmak için bir algı operasyonu yapıyorlar. Bunu da en çok kadınlar ve çocukları kullanarak yapıyorlar. İnancımız yozlaştırmaya çalışıyorlar, Hıristiyanlaştırılmış İslam modeli oluşturmak için aile yapımız üzerinde erozyon yapıyorlar” dedi.
 
Bu ülkenin vatandaşının kendilerini elit zannedenlerle aynı imkanlarla yaşamalarına tahammül edemeyen bir grup olduğunu söyleyen Türküsev, sözlerine şöyle devam etti, “Uçaklar köylü kokuyor, diyorlar. Bu ülkede eskiden zenginler uçağa binerdi. Ben uçağa bineceğiz diye kendisine kıyafet diktiren insanlar biliyorum. Birtakım guruplar bizler gibi insanları kendilerinden üstün hissediyor. Bu insanların kendi algıları ile ilgili problemleri var. Halkı sürekli aşağılayıp, kendileri ile aynı görmeyen gurup Ak Partinin başarısını hazmedemiyor. Ülkemizde geziden beri oynanan oyun, siyasi kadronun kendi aralarındaki çalışması değil, bu gelişen Türkiye’nin üzerinde uluslararası güçlerin düzenlediği bir oyundur. Bizim medyayı kontrollü kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor.  
 
Okumayan bir toplum olduğumuzu belirten Türküsev, “Aile yapımızı kurtarmadan yeni nesilden bir şey bekleyemeyiz. Diziler, sosyal medyanın yönlendirmeleri ile çocuklar ailelerini yönetmeye başladı. Genç kızlarımız okuyup, öğrenmediği için dizilerdeki gibi zengin çocuklarının fakir kızlar için bayılıyor zannediyor. Hayat haddini bilmek ve bedel ödemekten ibarettir. Algı operasyonu dediğimiz şey çikolata reklamında bile var. Artık kadınlarımız kendilerini cinsel obje olarak kullandırıyorlar. Fakir olan bile Hürrem yüzükleri taktı. Anne kendini Hürrem zannederse, baba kendini Kurtlar Vadisi’nin Polat’ı zannederse çocukta kendini Pis Yedili de ki bir tip zanneder” dedi.
 
‘Halkın zekası ve vicdanı ile dalga geçtiler’

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Sevda Türküsev, “Almanya’nın ek hava limanına sevinen vatandaşımız uçaklar köylü kokuyor diye dert yanıyor. Gençlere geçmişte yaşadığımız zorlukları ve şu an geldiğimiz noktayı anlatmalıyız. Geldiğimiz noktanın farkına varmalıyız. Bizlerin bu özgürlüklere ulaşması kolay olmadı, bedeller ödendi. Bu halkın zekası ve vicdanı ile dalga geçtiler. 1 Kasım seçimlerinden sonra 360 derece dönenler oldu. Biz algı operasyonları ile mücadelemizi eğitimle yapacağız. Bir fikri savunacaksak onun tam zıddını da çok iyi biliyor olmamız gerekiyor. Hayat biraz deliliği göz almaktır ama aptalda olmamak gerekiyor” dedi.
 
‘Gençlerimizin uyanık olması gerekiyor’

Programın sonunda Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Sevda Türküsev’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. Başkan Yardımcısı Dikbaş, “Ülkemiz her alanda büyük gelişme gösterdiğinde tüm göstergeler çok iyi olduğu dönemde yani Türkiye uçuşa geçeceği zaman burnunu yere sürtmeye çalıştılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi irademizle seçip 5 yılda bir sandıkla değiştirebileceğimiz Cumhurbaşkanını diktatör,yazid, nemrut gibi algı operasyonları ile halkın gözünden düşürmeye çalıştılar.Aklımızla alay ettiler. Gençlerimizin algı operasyonları konusunda uyanık olması gerekiyor” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35