banner25

Senai Demirci Başakşehir’deydi

Başakşehir Belediyesi kültür etkinlikleri görsel ve yazılı basından yakından tanıdığımız Senai Demirci'yi ağırladı.

Senai Demirci Başakşehir’deydi
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide, Peygamberimizi anlamaktan öte onu nasıl yaşatacağımız üzerine konulardan bahsetti. M. Emin Saraç İHL öğrencileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı söyleşiye ilgi yoğundu.

 

Peygamberimiz (sav) arkasından ağlanacak bir adam değildir. Hatırası ile avunulacak biri hiç değildir diyen, Senai Demirci; “Bize onun gölgesi olmak değil, onun gövdesi olmak yani onun durduğu yerde durmak düşer.” dedi.

 

Peygamber Efendimiz deyince akla ilk ne gelir?

 

Sevgili genç kardeşlerim lütfen bu söylediklerimi bir yere not edin diyen Demirci, ”Peygamberimizin hayatını anlatan kitapların ortak bir kaynağı vardır. Ben bunu kırklı yaşlarımda fark ettim, fakat siz daha şanslısınız. Sizlere desem ki Barbaros Hayrettin deyince aklınıza ilk gelen renk nedir? diye sorsam, mavi dersiniz. Peki Peygamber Efendimiz, Allah (c.c)’ın elçisi deyince aklınıza ne gelmeli? Peygamberimiz bizlere Kur'an-ı Kerim için elçilik yaptı. Kur’an-ı Kerim’de ayetlerden yani vahiylerden oluşmaktadır. İşte aklımıza gelecek ilk şey Peygamberimizin sözleri olmalıdır.” dedi.  

 

Kur’an-ı Kerim’i anlamak

 

Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü, “Hep söylediğimiz bir yanlış vardır. Peygamberimizin savaşlarda uzun yıllar geçirdiği sanılır, sürekli kılıç kalkanla bir ömür geçirdiği izlenimi oluşturulmuştur ancak toplam 53 gün savaşmıştır. O’nun macerası aslında dudağından çıkan değerli sözler de, vahiylerdedir. Bu ramazan ayında kendimce çok özel bir çalışma yaptım ve vahyin inişini izlemeye çalışarak sözle mukavele etmeye çalıştım. Mukavele, anlamayla karşılıklı olan bir şeydir ve Kuran’a mukavelede; Anladım mesajını Ey Rabbim bu da benim cevabım diyerek okumalıyız. O zaman demeliyiz ki Peygamberimizin hayatı vahdin Kuran'ın cevap olduğu bir sorudan ibarettir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35