banner32

Şelale Park halkın dediği gibi kalacak

Bahçehşeir halkı direniyor ve kazanıyor...

Şelale Park halkın dediği gibi kalacak
Bahçeşehir Şelale Park olarak bilinen alanda, Başakşehir Belediyesinin 16.02.2012 tarihli inşaat ruhsatına göre başlatılan yapılaşma bölge sakinlerinin tepkisiyle karşılaşmıştı. 

Başakşehir Times Haber Merkezi

Söz konusu inşaat ruhsatı işlemi CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür KARABAT ve CHP’li belediye meclis üyeleri Serdar BAYRAKTAR, Kazım ÖZEREN, Ayhan GEYGEL ve A.Hadi AKMUGAN tarafından yargıya taşınmıştı.

İstanbul 1. İdare Mahkemesinde 2012/528 esas numarası ile devam eden davada, 3 Haziranda keşif yapılmış ve 30 Haziran tarihli bilirkişi raporu hazırlanarak mahkemeye sunuldu.

CHP'li meclis üyeleri dava dilekçesinde; yapının, parkın asli fonksiyonlarına zarar verdiğini, inşaatların ilgili mevzuata aykırı olduğunu, inşaatlara ait planların üst  planlara aykırı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini ileri sürmüşlerdi.

Bilirkişi Raporu Olumlu.

Bilirkişi raporunun irdeleme bölümünde; yapı, tuvaletler ve otoparklar ile park ve spor alanı donatısının azaldığı. parkta yapılan söz konusu yapının sökülüp takılabilir bir bina olmadığı ve park içinde sonradan yapılan otopark için mutlaka plan tadilatı gerektiği belirtilmekte.

Bilirkişi raporunun sonuç bölümünde; “Dava konusu inşaat ruhsatının, bulunduğu bölgede mevcut imar planlarına uygun olmadığı, dava konusu inşaat ruhsatının imar mevzuatına uygun olmadığı, dava konusu inşaat ruhsatının şehircilik ve planlama ilkelerine uygun olmadığı kanısına varılmıştır” görüşüne yer verildi.

Davacılardan, CHP eski ilçe başkanı ve belediye başkanı aday adayı Özgür KARABAT ve yeni ilçe başkanı Kazım Özeren memnuniyetlerini ifade ederken, Başakşehir ve İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyesi Serdar  Bayraktar; "Bahçeşehirliler bu konuda itirazlarını her zaman dile getirdiler, mücadele ettiler, bizde bu konuda yanlış bulduğumuz uygulamaları dava ettik. Umuyorum dava Bahçeşehirlilerin istediği gibi sonuçlanacak. Biz dava sürecini kararlılık ve haklılığımıza olan inançla sonuna kadar takip edeceğiz." dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı  (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35