banner32

Sel mağdurlarının evleri tamir ediliyor

18 Temmuz’da 1 günde son 32 yılın en yüksek yağışını alan İstanbul’da, yaşanan doğal afettin ardından hasar tespit çalışmaları devam ederken sel mağdurlarına da yardımlar devam ediyor. Başakşehir’de sel felaketinden dolayı oturulamaz hale gelen 10 evin tadilatı, boyası yapıldı ve mağdur ailelere eşya yardımında bulunuldu.

Sel mağdurlarının evleri tamir ediliyor
 Tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşayan İstanbul’da pek çok ilçede ağır hasarlara sebep olan sel felaketi Başakşehir’de 10 ev yaşanılamaz hale geldi. Başakşehir Belediyesi vatandaşlar tarafından gelen talepler üzerine sahada hasar tespit çalışmaları yaptı. İtfaiye raporu sonuçlarına göre yardım çalışmaları başlatıldı.

 

Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak çalışma ile sel mağdurlarının yaraları sarılıyor. Başakşehir’in farklı mahallerinde hasar gören 10 ev de gerçekleştirilen çalışmalarda evlerin çatıları tamir edildi. Su basan evlerin zeminlerinin tadilatları gerçekleştirildi. İhtiyaç duyulan evlerin boya badanaları yapılırken mağdur ailelerin kullanılamaz durumda olan eşyaları da yenileniyor.

 

Başkan Mevlüt Uysal, bir yıllık yağışın bir günde düşmesi sonucu yaşanan afette mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderildiğini belirterek, “Zarar gören yerler etaplar değil Güvercintepe, Şahintepe, Altınşehir gibi orta mahallelerimizde yaşandı. Kentsel dönüşümle bu bölgede de bu tür son bulacak” dedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35