banner32

Şehrin Ruhu LivingLab'de Can Buldu

Başakşehir Living Lab öncülüğünde, çevre yapı ve tasarım malzemesi olan ECOR’u kullanarak üniversite öğrencileri ve tasarımcılar dünya üzerindeki değişik zaman dilimlerinde bulunan şehirlerin ruhundan ilham alarak çeşitli saat tasarımları yaptılar.

Şehrin Ruhu LivingLab'de Can Buldu
İstanbul Design Factory'den Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Gülbahar Coşkun ve Noble Çevreci Teknolojiler A.Ş.'den Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Begüm Ünlü mentörlüğünde 25 Temmuz 2015 Cumartesi günü düzenlenen “Şehrin Zamanları” isimli atölye çalışması Başakşehir Living Lab içerisindeki tasarım atölyesinde gerçekleştirildi.

Başakşehir Times Haber Merkezi

10 kişilik katılımcı grubu içerisinde üniversite öğrencileri olduğu gibi, tasarım dünyasının genç profesyonelleri de bu atölyede ağırlandı.

 

Çevreci yapı ve tasarım malzemesi ECOR'u kullanarak duvar saati tasarımlarının gerçekleştiği atölye çalışmasında, dünya üzerinde farklı saat dilimlerinde olan 12 şehir seçildi. San Diego, Tokyo, Sidney, Roma, Şangay, İstanbul, Londra, New York, Brezilya, Yeni Delhi, Kazablanka ve Moskova saat dilimlerinin seçildiği atölye çalışmasında, tasarımcılar bu şehirlerin kimliklerinden ilham alarak tasarımlarını hayata geçirdiler.

 

İstanbul'u konu alan Alper Yağlıoğlu, şehrin kaosu ve değişiminden yola çıkarken, Tokyo'yu seçen Berivan Atik Japon alfabesi ve şehrin düzensizlik içerisindeki düzenini konu alarak tasarımlarını hayata aktardı. Tasarı eskizlerinin yapılmasının ardından katılımcılar tasarımlarını bilgisayar ortamına aktardılar. Tasarımları biten duvar saatleri lazer makinesi yardımıyla hazırlanarak, Başakşehir Living Lab içerisinde sergilenecek.

Kaynak: İstanbul Tİmes Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35