banner25

Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu

Başakşehir’de ikamet eden şehit ve gazi aileleri düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu
  İftar programında konuşan AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, “Bugün huzurla iftarlarımız açabiliyorsak şehitlerimize, gazilerimize kan ve can borcumuz olduğunu unutmamalıyız. Bu memleketin yiğitleri, ‘Nene Hatunları’ bitmez. O yiğitlerimize can borcumuzu da ancak ülkemiz için daha çok çalışarak ödeyebiliriz.” ifadelerini kullandı.


Başakşehir Belediyesi’nin destekleri ile Başakşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına 230 şehit ailesi, gazi ve yakınları katıldı. İftar programına AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca’nın yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz katıldı. Programda iftar duasını İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu yaptı.

 

“BU MEMLEKETİN YİĞİTLERİ, NENE HATUNLARI BİTMEZ”


AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca yaptığı selamlama konuşmasında, “Bu güzel iftar sofrasında bizi buluşturan Kaymakamlığımıza, belediyemize şükranlarımız sunuyorum. Bugün Silivri’deki duruşmalara katıldım. Ordunun Kurmay Albayını üzülerek seyrettim. Sanki 15 Temmuz’da bu ülkenin evlatlarını onlar şehit etmemişler. Pervasızca yüzleri kızarmadan ifade veriyorlar. Bu ülkeye yaptıklarının hesabı mutlaka sorulacak, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu memleket için canını veren kardeşlerimiz için şükranlarımı sunuyorum, mekânları cennet olsun. Bugün iftar sofralarında huzurla iftarlarımız açabiliyorsak şehitlerimize, gazilerimize kan ve can borcumuz olduğunu unutmamalıyız. Bu memleketin yiğitleri, ‘Nene Hatunları’ bitmez. O yiğitlerimize can borcumuzu da ancak ülkemiz için daha çok çalışarak ödeyebiliriz” dedi.

 

“MÜCADELEMİZ HİÇBİR ZAMAN EKSİK OLMAYACAK”


Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, konuşmasında “İlçemizde yaşayan şehit yakınları ve gazilerimizle birlikte iftar yapmak istedik. İlçemizde İbn Haldun Üniversitesi açıldı. İbn Haldun, ‘Coğrafya insanların kalpleridir’ diyor. Bulunduğumuz coğrafya kaderlerimizi de belirler. Ülkemizde konumu itibariyle düşmanı eksik olmayan bir ülke. Mücadelemiz hiçbir zaman eksik olmayacak. Bu mücadelede kahramanca savaşan evlatlarımıza şükran borçluyuz. Milletle, devlet omuz omuza güzel ülkemizin değerini iyi bilmeliyiz. Fedakârlığı konuşmak ve yaşamak ayrı şeyler. Bugün burada olan şehit yakınlarımız, gazilerimiz bu fedakârlığı sonuna kadar gösterdiler. Onlara şükran borçluyuz. Rabbim, tuttuğumuz oruçları kabul etsin, bayrama ağız tadıyla ulaşmayı nasip etsin” dedi.

 

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ise konuşmasında “Biz şehit ailelerimizle, gazilerimiz ve ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Sıkıntılarında yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Ülkemizin huzuru ve refahı için yaptıklarınızı hiçbir zaman unutmayacağız. Ülkemiz için hayatını kaybeden şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, gazilerimiz için sağlıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35