banner29

Sanayiciler, Living Lab’da bir araya geldi

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Başakşehirli Sanayicilerle Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi (Living Lab)’da bir araya geldi. Merkezi gezerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sanayiciler, Living Lab’da bir araya geldi
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya, İOSB Başkanlığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Tunalı, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Başkanları, üyeleri, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Murat Şahin, Hatice Demiralay, birim müdürleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

‘2023 hedefini siz sanayicilerle gerçekleştireceğiz’


Başakşehir AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada, “Ak Parti’nin iktidara gelişi ile birlikte ar-ge anlam kazandı. Ülke olarak yer altı-yer üstü kaynaklarımız çok zengin değil. Hiçbir ülkede olmayan coğrafi konumumuzu doğru kullanmalıyız. Ülkemizde yapılan darbelerin tümü Türk Milletine yapılmıştır. Artık Avrupalılar, Türkiye üzerinden dünyaya ulaşır hale gelmişlerdir. Türkiye stratejik bir ülkeyiz, biz gittiğimiz yerlere medeniyet, sevgi götürmüşüz. 2023 hedefini siz sanayicilerle gerçekleştireceğiz. Ak Parti yönetimiyle birlikte ülkemizde ar-ge ye ayrılan pay kat ve kat artmıştır. Ar-ge ülkemizde senelerce çok ihmal edilmiş bir alan olarak kaldı. Türkiye’nin gücünden korkuyorlar, korkanlar halk değil, dünyadaki iktidarlardır.” dedi.

‘Türkiye’de ilk defa Living Lab belgesi alan belediye olduk’

Kahvaltı sonrasında katılımcılara hitaben konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Living Lab hakkında bilgiler aktardı, “Yeni bir ilçeyiz. Planlama yapılırken teknolojik alt yapı ile donatalım istedik. Teknolojiyle vatandaşlarımızı buluşturmak istedik. Türkiye’de ilk defa Living Lab belgesi alan belediye olduk. İletişim teknolojisi, temiz enerji ve temiz çevre konularını seçtik. Bu konular hakkında çalışmalar yürütüyoruz. 2.200 dönüm alanın ilçemizde bakımını yapıyoruz, suluyoruz. Belediye olarak sulamaya ödediğimiz çok yüksek bir mebla var. Living Lab Merkezimizde bunun önüne geçmek için teknolojik çalışmalar yürütülüyor. Bu merkezde geliştirilen teknolojiyi sanayicilerimizle buluşturmak istiyoruz. Anaokulundan, Liseye, Üniversiteye kadar öğrencilerimizle teknoloji buluşturuyoruz. ”

‘Zabıtalarımız 4G’li teknolojiyi kullanacak’

Başkan Uysal, Savunma Sanayimizin ASELSAN ile imzaladığı 4G teknolojisi protokole imza attıklarını belirterek, burada geliştirilen 4G’li cep telefonlarını Belediye Zabıtalarına kullandırılacağını belirtti. Başakşehir Living Lab’da üretilen teknolojiyi sanayicilerimizle, iş adamlarımızla birlikte geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Living Lab geç kalınmış bir ilk’tir

İOSB Başkanlığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Tunalı, katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada Living Lab Türkiye’de geç kalınmış bir ilk olduğunu söyledi.

Başkan Vekili Tunalı sözlerini şöyle sürdürdü, “37 sanayi bölgemizin 35 ‘i Başakşehir’de yer alıyor. Kendileriyle uyum içersinde çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemizde ilk olan İOSB içersinde bir özel okul açtık. Bu okul MEB’e değil İOSB’ye bağlıdır. Bugün en iyi kolejlerden iyi eğitim veren bir okul, eğitim-öğretim ücreti olmayan bir okul oldu. Okulumuz yetişmiş ara eleman yetiştirecek. Living Lab ülkemizde geç kalınmış bir ilktir. Bu çalışma için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Siz sanayicilere yapacağınız araştırmalarda bu merkez sizlere yardımcı olacaktır. Bu bir başlangıçtır. Ülkemizin kalınması için araştırma-geliştirmeye, yüksek teknoloji ürünler geliştirmeye mecburuz. Ancak bu sayede hedeflerimize kolayca ulaşabiliriz.”

Başkan Yardımcısı Erdem, Başakşehir Living Lab binasını gezdi

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, beraberindeki heyetle birlikte Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’ni gezdi. Merkez’de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35