banner32

Sanayi Bakanı Özlü, Başakşehir’deydi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Başakşehir’de sanayiciler ile buluştu.

Sanayi Bakanı Özlü, Başakşehir’deydi
 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da katıldığı programda Bakan Özlü’ye İstanbul Valisi ve İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Gülbahar, İOSB kooperatif başkanları, müteşebbis heyet, müstakil parsel temsilcileri, üniversite rektörleri, iş adamları eşlik etti.

 

‘Güçlü sanayinin olmazsa olmazı ekonomik ve siyasi istikrardır’


İOSB’de düzenlenen programda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Sanayi üretimi gerçekten de çok zorlu bir süreçtir. Sizler, üretmenin ve katma değer oluşturmanın, istihdam yaratmanın lezzetini tatmak için, bu zorluklara göğüs geriyorsunuz. Türkiye'nin büyümesi ihracata, ihracatın artması da sanayi üretimine bağlıdır. İhracatımızın yüzde 95'ini sanayi ürünleri oluşturuyor. Bu nedenle, sanayimizin rekabet gücünü artırmak, daha fazla ve daha nitelikli üretim yapmak, Türkiye için büyük önem taşıyor. Güçlü sanayinin olmazsa olmaz şartı ekonomik ve siyasi istikrardır. Ekonomik ve siyasi istikrarı, adeta göz bebeğimiz gibi koruyoruz. Güçlü yapımız sayesinde, çok kuvvetli fırtınalar karşısında bile dimdik ayakta kalabiliyoruz. 15 Temmuz süreci, bunun en iyi örneklerinden birisidir. Dünya, inanın bizim o gece yaşadıklarımızın binde birini yaşasa, yerle bir olacak olan ekonomilerle dolu. Ancak Türkiye, o gecenin etkilerinden çok hızlı bir şekilde sıyrıldı" dedi.

 

Bakan Faruk Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü “Bakanlık olarak, bütün bağlı kurumlarımızla birlikte, nitelikli üretime, Ar-Ge'ye, inovasyona, tasarıma, markalaşmaya odaklanmış durumdayız. Bu amaçla çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Sınai Mülkiyet Kanun Tasarımız, inşallah bu yılsonuna kadar Mecliste yasalaşacak. Bu kanun, marka, patent ve tasarımlarla ilgili başvuru süreçlerini kolaylaştıracak. Tescil işlemlerini hızlandıracak ve çok daha etkin bir koruma sitemi getirecek. Yine Üretim Reform Paketi’mizin hazırlık çalışmalarına da devam ediyoruz”

 

‘Müteşebbislerimizin refahına uygun çözümler geliştirilmektedir’


Programda konuşan Vali Vasip Şahin ise “Özellikle kanun çıktıktan sonra OSB’lerin birçok sorunu halledilmiştir. Burada da emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Özellikle kooperatiflerin yetki alanıyla  OSB’nin yönetim ve yetki alanı  zaman zaman çakışmakta. Burada da belki düzenlemeler yapmak gerekebilir. Bugün müteşebbis, ticaret yapan her alandan insanlar var. Onların da sorunların da var sanayicilerinde sorunları var. İç içe birlikte çözüm isteyen sorunlar bunlar. Bu noktada Allah’a şükür sorunların olabildiğince huzurlu müteşebbislerimizin refahına uygun çözümler geliştirilmektedir” şeklinde konuştu.

 

Toplantı konuşmaların ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özgü'ye yöneltilen soru cevap ile devam etti. İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin tarafından Faruk Özlü'ye verilen plaketin ardından program son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35