banner25

Şampiyonada dostluk kazandı

Başakşehir Gençlik Oyunları futbol müsabakaları iki haftalık bir maratondan sonra şampiyonluk maçıyla sonlandı. Final maçında kıyasıya mücadele eden liseler arasında şampiyon Borsa İstanbul Anadolu Lisesi oldu.

Şampiyonada dostluk kazandı
 Başakşehir Gençlik Oyunları’nda ilk olarak Futbol Müsabakaları tamamlandı. Maç öncesinde öğrencileri soyunma odalarında ziyaret eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Maç sonrasında herkesi omuz omuza sahadan çıkarken görmek istiyorum. Bizim için önemli olan kardeşliğin dostluğun kazanmış olmasıdır” dedi.

 

Futbol müsabakalarıyla başlayan Gençlik Oyunlarında turnuva boyunca 14 lise 24 müsabaka oynadı. Şampiyonluk yolunda 3.’lük maçını Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Lisesi ve Akif İnan İmam Hatip Lisesi arasında oynandı. 1-1 biterek penaltılara kanlan maçta 6-4 yenerek Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Lisesi 3. oldu.

 

Başakşehir Anadolu Lisesi ve Borsa İstanbul Anadolu Lisesi arasında oynan final maçında kıyasıya mücadele eden öğrenciler şampiyonluk için ter döktüler. Müsabakada 2-1’lik skorla 2018 yılı Gençlik Oyunları Festivali Futbol Müsabakaları şampiyonu Borsa İstanbul Anadolu Lisesi oldu. İkinci olan Başakşehir Anadolu Lisesi futbolcuları da tribünlerden alkış aldı.

 

Öğrencilerle birlikte şampiyonluk heyecanını yaşayan Yasin Kartoğlu maç sonrası kupayı Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte kaldırdı.

 

Dostluğun kazandığı turnuvada gol kralı ve en centilmen takımda seçildi. Turnuva süresince attığı 8 golle adını finale yazdıran Aliye İzzetbegoviç İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hakan Telli gol kralı olurken, Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi turnuvanın en centilmen takımı seçildi.

 

Gençlik Oyunları Festivali diğer spor müsabakaları ile devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35