banner25

Saliha Erdim'le Aile Okulu

Televizyon programcısı ve yazar Saliha Erdim "Aile Okulu" konulu sohbetinde; huzurlu bir hayat için ailenin önemini ve kadın-erkek, ebeveyn-çocuk iletişimini anlattı.

Saliha Erdim'le Aile Okulu
Şahintepe Bilgievi'nde gerçekleşen söyleşiye çok sayıda Başakşehirli kadın katıldı.

Huzurlu bir ailenin temelinin çocuklar olduğunu ifade ederek söze başlayan Erdim, "Çocukların ilk öğretmeni anne babadır. Sözlerimiz muhatabımızı ve bizi şekillendirir. Nasıl bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız, öyle davranın. Bizden korkan bizim sözümüzle hareket eden bir evlat istiyorsak ileride onun kendine güvenen başarılı bir insan olmasını engelliyoruz demektir. Annelerin çocuklarına en çok söyledikleri şey "Yapma! Etme Kırma!' gibi engelleyici sözlerdir. Çocuklar kırmadan dökmeden hiçbir şey öğrenemez" dedi.

Takdir Üretir, Tenkit Tüketir

Bizi yaratan Allah bize, çocuklarımıza davrandığımız gibi davransaydı biterdik" diyen Erdim; "Çocuğumuz bir hata yaptığında hemen cezalandırırız. Allah bizi istediği gibi bir kul olmadığımızda hemen cezalandırsaydı, hepimizin işi zordu. Her çocuğun öğrenme süreci farklıdır. Kıyaslamak, eleştirmek yanlıştır. Genellikle baktığımızda insan ilişkilerinde sürekli eleştirip, hiç takdir etmiyoruz. Eksikleri anında gördüğümüz eleştirdiğimiz kadar, güzellikleri de takdir etmeliyiz. Takdir üretir, tenkit tüketir" dedi.

Ailenin toplum denilen sistemin kalesi olduğunu, ifade eden Erdim, "İlk önce aile kalemizi sağlamlaştırmalıyız. Eşiniz eve kalesine yorgun geldiğinde onu güzel bir şekilde karşılıyor muyuz? Yemeğini güzelce önüne getirip, güzel konuşuyor muyuz? Bunları yapmak yapandan bir şey eksiltmez. Aksine bunları sürekli yapmaya devam ettiğinde mutlaka kazanırız. Fussilet Suresi 34. Ayette "İyilikle kötülük bir olmaz. Kötülüğü en güzel bir şekilde sav. Bir de bakarsın ki, seninle arasında düşmanlık bulunan kimse sanki sıcak bir dost oluvermiştir" diye Allah bunu söylüyor bize." şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35