banner29

Sakine Turhan'la, Bahçeşehir'in Dünü Bugünü

Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nu ağırlayan Bahçeşehir Sohbetleri, bu ay Bahçeşehir 1. Kısım Mahalle Muhtarı Sakine Turhan'ı konuk etti

 Sakine Turhan'la, Bahçeşehir'in Dünü Bugünü
Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye; Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel katıldı. Araştırmacı, yazar Selahattin Haydar'ın moderatörlüğünde gerçekleşen sohbete, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çevreme çok duyarlı bir insandım

Başakşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve bölge sakinleri tarafından ilgiyle takip edilen Bahçeşehir Sohbetleri'nde bu ayda gelenek bozulmadı ve gece Bahçeşehir'in dünden bu güne yaşadığı gelişimin anlatıldığı slayt gösterisiyle başladı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel: "Anılarla Bahçeşehir sohbetlerimizi, mahalle sakinlerimizi geçmişten günümüze bir yolculuk yaptırmak istedik. 12 söyleşiden oluşan projeyi sohbetlerin sonunda kitaplaştıracağız. Bu gece yerel yönetimlerin başlangıcı olan muhtarlığımızın başarılı bir ismini ağırlayacağız. Güzel bir sohbet olacağına inanıyorum."dedi.

Bahçeşehir'de sosyal projeleri ile de bölge sakinlerinin gönlünde taht kuran Bahçeşehir 1. Kısım Mahalle Muhtarı Sakine Turhan söyleşiye bölgeye nasıl yerleştiğini anlatarak başladı, "1994 senesinde Bahçeşehir'e yerleştim. Evimizi ilk görmeye geldiğimde dağ, tepe, toprak bir yerdi. Bir sene sonra yeşil alanlar çoğalmaya başlamıştı bile" dedi. Aklında muhtar olmak gibi bir düşüncenin önceleri olmadığını söyleyen Turhan, muhtarlık döneminde yaptığı çalışmaları anlattı, "Bahçeşehir'de yaşadığımız sıkıntılar elbette oldu ama çok güzel komşuluk ilişkilerimiz oldu. Muhtarlığımın ilk yılında kayıtlarla ilgili sıkıntılar vardı. Dosyalama sorunlarını 1,5 sene çalışarak düzelttim. Üç sözüm vardı; Çalışkan olacağım, doğruluk ilkesinden hiç ayrılmayacağım, sadece muhtarlık yapacağım dedim. Üç sözümü üç senedir tutuyorum."

Muhtarlığı, kâğıt üzerinde yapmıyorum

Muhtarlığı hiçbir zaman kâğıt üzerinde yapmadığını dile getiren Sakine Turhan, sosyal sorumluluk çalışmalarını aktardı, "Yardımlaşmanın parayla çokta ilgisi yok. Zeynep, 17 yaşındayken 5 bin lira biriktirmişti. Bana 'bu parayla Doğu'da bir okula bir sınıf yapalım, dedi. Milli eğitimden olumlu sonuç alamayınca, Samsun'da bir okulla temas kurduk ve okulun sınıfından, gezilerine kadar her şeyini yaptık, yapmaya devam ediyoruz."

Ben, Belediyeden çok şey istedim ve hep verdiler

Belediye ve Kaymakamlıkla ilişkilerini de anlatan Turhan: "Ben belediyemizden çok şeyler istedim ve hep verdiler. Ama onlar benden hiçbir şey istemedi. Belediyemiz görevi olmayan konularda bile 'bizim görevimiz değil' demediler. Belediye aydınlatmalar ve site çevre düzenlemelerini yaptı. Kaymakamımızın büyük destekleri oldu" dedi.

Muhtar Sakine Turhan, söyleşinin sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.

İstanbul'da en fazla otobüs hattı olan ilçeyiz

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, katılımı için Muhtar Turhan'a çiçek takdim ederek teşekkür etti, "Sohbetlerimizle Bahçeşehir'in gelişimini katılımcılarımızın ağzından dinleme şansı bulduk. Sohbetlerimiz tamamlanınca kitap haline getireceğiz. Başakşehir Belediyesi olarak, tüm kurumlarla koordineli çalışmalar yürüttük. Başakşehir'de pek çok çalıma gerçekleştirdik. Hastane polikliniğimizi getirdik. Muhtarlık binamızı, karakol binamızı yaptık. Muhtarımız her zaman belediyemizle uyumlu çalışmalar yaptı, kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Uysal, katılımcılardan gelen bir soru üzerine Bahçeşehir'de ulaşımla ilgili çalışmaları anlattı, "Başakşehir'de her otobüs bir mahalleden başlayıp mahalleleri dolaşarak değil, bağımsız olarak merkeze gitmek zorunda kalıyor. İstanbul'da en fazla otobüs hattı olan ilçeyiz. Başakşehir bölgesine Metro'nun gelmesiyle ulaşım rahatladı. İnşallah 2017'de Bahçeşehirimiz'de de metronun gelmesiyle ulaşım rahatlayacak" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35