banner29

“Şahane Züğürtler” BKSM’de ayakta alkışlandı

Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden aktör, yazar ve yönetmen Jacques Deval'in 1933'te yazdığı "Şahane Züğürtler" adlı oyun, ünlü tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in yönetiminde Bahçeşehir Kültür Merkezi(BKSM)’de sahne aldı.

“Şahane Züğürtler” BKSM’de ayakta alkışlandı
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen "Şahane Züğürtler" isimli oyuna Bahçeşehirliler büyük ilgi gösterdi.


Yaklaşık 2,5 saat süren 2 perdelik oyunun sonunda, "Şahane Züğürtler"in daha önceki temsillerinde rol alan, Nevra Serezli, Ersin Ökten, Sevil Üstekin, Yeşim Alıç ve Esin Eden de sahneye çıktı.

Asude Zeybekoğlu'nun çevirisini yaptığı "Şahane Züğürtler"de, Barış Çağatay Çakıroğlu, Buğra Can Ildırışık, Can Doğan, Can Başak, Ceylan Çete, Çağrı Özgür Hün, Dilay Taşkaya, Engin Akpınar, Hakan Güner, Müge Akyamaç, Onur Şirin, Özgün Akaçça ve Süeda Çil de rol alıyor.

Sahne tasarımını Barış Dinçel'in, kostüm tasarımını Canan Göknil'in yaptığı oyunda, ışık tasarımını Özcan Çelik, efekt tasarımını ise Serkan Yavşan üstleniyor.

Oyunun konusu:

"Rusya'daki devrimden sonra pek çok Rus asilzadesi batı ülkelerine kaçar. Ouratieff çifti de bu ailelerden biridir. Çar'a ait yüklüce bir serveti de beraberinde getiren çift bu paraya dokunmaz, çeşitli evlerde hizmetçilik ve uşaklık yaparak hayatlarına devam ederler. Ancak bu parada herkesin gözü vardır ve Ouratieff çifti parayı korumak için büyük bir gayret içindedir. Neticede, çok büyük bir servete hükmetmekle beraber yoksul bir hayat yaşayan çiftin başına akıl almaz olaylar gelir"

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35