banner32

Sağlıklı Yaşam Okulu Kayaşehir’de tamamlandı

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün projelendirdiği “Sağlıklı Yaşam Okulu” seminerleri Kayaşehir’de son buldu.

Sağlıklı Yaşam Okulu Kayaşehir’de tamamlandı
3 hafta boyunca kadın sağlığı, ev kazaları, temel çocuk bakım eğitimleri ve son olarak, mutfak hijyeni ve genel temizlikle ilgili konularda verilen söyleşiler Kayaşehirli hanımlar tarafından büyük beğeni topladı.

Mutfak hijyeni, kişisel hijyen, sağlıklı ve güvenilir beslenmede dikkat edilmesi gerekenler yine bu konuda doğru bilinen yanlışlar üzerine Gıda Uzmanı Dr. Meryem Akhan’ın gerçekleştirdiği söyleşide önemli bilgiler paylaştı.

Sağlıklı ve güvenilir beslenmeye dikkat


İşe hijyenin tanımını bilmekle başlamalıyız diyen Akhan ”Kişisel hijyen çok önemlidir. El ve vücudumuzu bol suyla ve sabunla belli bir derecedeki suyla temizlemeliyiz. Bunun yanı sıra mutfakta kirli bezlerle uğraşmamalı, buzdolabında pişmiş ve çiğ yiyecekleri ayırmalıyız” dedi.

Sağlıklı beslenme, obezite ve dışarıdan gıda teminiyle ilgilide çok önemli bilgiler veren Dr. Meryem Akman katılımcıları sahneye davet ederek el yıkama konusunu uygulamalı anlattı.

Eğitimler sonunda görüş bildiren katılımcılardan Sevgi Karadağ; çok güzel ve bilgilendirici geçti seminer. 3 hafta boyunca devam ettim. Dışarıdan alacağım ürünlerde daha dikkatli olmam gerektiğini öğrendim. Mutfak hijyeni hakkında da birçok bilgi edindim.

Havva Dikkanoğlu;
seminerleri hiç kaçırmadan devam ettim. Eksik bildiğim her şeyi öğrendim ve yeni bilgilerle evime dönüyorum bu yüzden çok mutluyum.

Emel Çelik;
Bayanlar için çok faydalı eğitimler aldık 3 hafta boyunca, bildiğimizi düşündüğümüz konularda ne kadar yanlışlarımız olduğunu öğrendik. Tekrar etmemiz çok faydalı oldu. İki tane çocuk büyütüyorum hem onların hem de kendi sağlığımız için çok etkili oldu.

Sevda Yıkılmaz;
Evde temizlik yaparken daha dikkatli olmam gerektiğini öğrendim. Mutfağımda, buzdolabımda neler yapıp yapmamam gerektiğini öğrenmiş oldum.

Seminer sonunda içerisinde kişisel hijyen ve bakım ürünlerinin bulunduğu bir çanta katılımcılara hediye edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35