banner25

Sağlık Seminerleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve ilçe okullarında gerçekleşen ağız ve diş sağlığı, kişisel hijyen ve sağlıklı beslenme semineri Boğazköy İlköğretim Okulunda devam etti.

Sağlık Seminerleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Seminer çerçevesinde, anasınıfları ve ilköğretim 1. sınıf öğrencileri sağlık konularında bilgilendirildi ve bilinçlendirildi.
Bir buçuk ay boyunca devam eden seminelerde Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlisi Hekim Zafer Ataner Bozkurt, çocuklara kişisel hijyen eğitimi, sağlıklı beslenme ve gıdalarla gelen tehlikeleri anlattı. Hastalıklardan korunma yolların en önemlisinin temizlikten geçtiğini, öncelikle çocukların el temizliğine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Hekim Bozkurt; Çocuklardan, oyun, yemek ve tuvaletten sonra ellerini çok iyi yıkamaları istedi. Seminer kapsamında ayrıca konunun önemini anlatan kısa bir çizgi filmde gösterildi.

Her çocuğa diş eğitimiyle birlikte diş macunu ve fırçası verildi


Seminerde, Diş Hekimleri Ömer Faruk Tanı; çocukların ağız ve diş bakımlarının nasıl yapılacağı, doğru diş fırçalama yöntemlerini, diş çürüklerinin oluşumu hakkında bilgiler verdi. Sağlıklı dişlere sahip olmanın bir yolunun da sağlıklı beslenmeden geçtiğini anlatan eğitmenler, dişleri çürüten besinler yerine daha sağlıklı olan sebze ve meyve tüketilmesini isteyerek, hamburger, patates kızartması gibi yiyeceklerin tüketilmesinin Obezite’ye yol açacağını örnek görsellerle anlattılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35