banner32

Sağlık hizmetleri mobil araçla ayaklarına gitti

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından halk sağlığı projesi kapsamında ilköğretim okullarında yapılan ‘Genel Sağlık Taramaları’ Kayabaşı İlköğretim Okulu’nda mobil araçla devam etti.

Sağlık hizmetleri mobil araçla ayaklarına gitti
 Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün çocukların sağlık sorunlarını önceden tespit ederek, teşhis ve tedavi konusunda gereken önlemleri almak ve hastalık tespit edilen öğrencilerin tedavilerini gerçekleştirmek için başlatılan sağlık taramaları, aralıksız devam ediyor.

 

Sağlı taramalarında bir ilk…  

 

Sağlık taramalarının Kayabaşı İlköğretim Okulu durağında bir ilk gerçekleştirilerek kontroller mobil sağlık otobüsü ile yapıldı. Kontrollerde, öğrencilerin göz, diş ve genel muayeneleri yapıldı.

 

Doktor, hemşire ve görevlilerinden oluşan bir ekibin gerçekleştirdiği taramalarda, öğrenciler, kendilerine ait formları doldurdu ve daha sonra muayeneleri yapılarak kayıtları tutuldu.  

 

Öğrencilere ağız bakım seti hediye 

 

Sağlık taraması sonucunda rahatsızlıkları tespit edilen öğrenciler, hastanelere gönderilerek tedavi olmaları sağlanıyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarını etkileyecek sağlık sorunlarını en aza indirmek için yapılan taramalar, büyük bir hassasiyetle uygulanıyor. Başakşehir Belediyesi, çocukların en iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için uygulamaya büyük önem veriyor. Taramalarda ağız ve diş sağlığının önemi de vurgulanırken, çocuklara teşvik amaçlı diş fırçası ve macunu da hediye ediliyor.

 

Başakşehir Belediyesi’nin ‘Genel Sağlık Taramaları’ kapsamında bugüne kadar altı okulda yaklaşık 6 bin öğrenci sağlık taramasından geçirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35