banner32

Ramazan stantlarına sıkı denetim

Başakşehir Ramazan etkinlik alanları vatandaşların sağlıklı ürünler tüketebilmesi için hijyen denetiminden geçiriliyor.

Ramazan stantlarına sıkı denetim


Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yıl boyunca gıda işletmelerine yönelik denetimlerini Ramazan ayında etkinlik alanlarına taşıdı. Müdürlük ekipleri Ramazan ayında Sular Vadisi ve Bahçeşehir Gölet Bölgesi’nde kurulan gıda stantlarını hijyen ve uygunluk yönünden sıkı denetimden geçiriyor. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği denetimlerde, iftardan sonra vatandaşların uğrak yeri olan stantlar denetime tabi tutuluyor. Denetimlerde; iş önlüğünün olması, eldiven takılması, su ve sabuna yakın olmak, gıdayı muhafaza koşulları, kızartma yağlarının polar madde miktarı ve dolapların ısı miktarları kontrol ediliyor.

 

“AMACIMIZ VATANDAŞIN SAĞLIKLI ÜRÜNLERE ULAŞABİLMESİ”

 

Denetimleri gerçekleştiren Veteriner Hekim Ataner Bozkurtlar, “Her sene Sular Vadisi ve Bahçeşehir Ramazan etkinlik alanlarındaki gıda satışı yapan stantları denetliyoruz. Bu işletmelerde hijyen ve temizlik konusunda denetimlerimiz oluyor. Vatandaşlarımızın Ramazan’da da sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için kontrollerimizi sıkı bir şekilde devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Serkan Sert: “4 yıldır Ramazan’da stant açıyoruz. Engelli vatandaşlara stant konusunda destek olan Başakşehir Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt Uysal’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Hijyen ve uygunluk yönünden her sene belediye ekiplerimiz stantlarımızı sıkı bir şekilde denetliyor. Biz esnaflar olarak bu denetimlerden memnunuz. Stantlarda vatandaşa sağlıklı ve hijyenik ürünlerin ulaşması için denetimler çok faydalı oluyor.”

 

Enes Malik Kerkütlü: “İlk defa Başakşehir etkinlik alanında stant kurduk. Belediye ekipleri tarafından yapılan denetimlerde eksiğimiz çıkmadı. Ekipler alanlar kurulurken bizlere uymamız gereken şartların neler olduğunu belirten form verdi. Ben hepsini okudum ve forma göre standımı yerleştirdim. Denetimlerin yapılması çok güzel, insan sağlığı her şeyden önemli.”

 

Gülay Akbaş: “Ramazan etkinlik alanında bu sene ilk defa yer aldık. Standımızda ev yapımı ürünlerimizi satıyoruz. Gelirini yetimhaneye veriyoruz. Denetimlerde eksiğimiz çıkmadı, çok mutlu oldum. Özellikle Ramazan ayında denetimlerin daha sık olması çok güzel.”

 

Ömer Genç: “4 yıldır Ramazan etkinlik alanında stant açıyorum. Sular Vadisi çok eğlence ve hareketli bir yer. Bizler yönetmeliğe göre hareket ediyoruz. Denetimlerde, standımızı A’dan Z’ye denetlediler. Vatandaşımızın sağlığı için denetimlerin yapılması şart.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35