banner25

Ramazan stantlarına ilgi yoğun

Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan’ın manevi coşkusunu ilçe sakinleri ile paylaştığı programlar tüm hızıyla devam ediyor. Sular Vadisi ve Bahçeşehir etkinlik alanlarına kurulan stantlara ise ilgi çok yoğun.

Ramazan stantlarına ilgi yoğun
İlçe sakinlerinin iftar sonrası ziyaret ettiği etkinlik alanlarında en büyük ilgiyi asırlık tatları, yöresel ürünleri, el işi ürünlerin sergilendiği stantlar görüyor. Neler yok ki stantlarda; Kur’an-ı Kerimler, Osmanlı Macunları ve asırlık Maraş dondurması, el işi ürünler…

‘Başakşehir’e manevi atmosferi için geliyorum’

Veysel Bakırkalay:  “Kur’an-ı Kerim ve el emeğimiz olan tablolar var. Yani dini temaları olan ürünler sergiliyoruz. Ben Beykent’te oturuyorum ama biz beş senedir Başakşehir Sular Vadisi’nde stant açıyorum. Buraya para kazanmaktan ziyade alıştığımız için, manevi atmosferi düzgün olduğu için geliyorum.

Abdullah Şamil Solten: “Standımızda Osmanlı Macunu satıyoruz. Macunlarımızı orijinaline uygun, geleneksel yöntemlerle hazırlatıyoruz. Başakşehir Ramazan etkinlik alanına ilk defa geldik. Sular Vadisi çok güzel, gezilip görülmesi gereken bir yer. Macunları genç nesil tanımıyor, merak ettikleri için geliyorlar. Ama daha yaşlı olanlar, nostaljik bir tat için geliyorlar. Bizlerde bu vesile ile gençlere Osmanlı Macununu tanıtmış oluyoruz.”

Murat Açıkgöz: “Marşlıyım, bu sene ikinci senemiz Başakşehir’de. Standımızda Maraş’dan getirdiğimiz dondurmalarımızı sunuyoruz. Çok memnunuz burada olmaktan. Allah (c.c) tüm Müslüman aleminin Ramazanı mübarek etsin.”

Selim Can: “İlk defa Başakşehir’de stant açtık Buzlu meyveler satıyoruz. Standımız renkli olduğu için özellikle çocuklar ilgi gösteriyor. Ben uzak oturuyorum, ama Vadi, çok güzel bir yer. İlgiden çok memnunuz.”

Onur Kırmızıoğlu: “Bu sene ikinci senemiz Başakşehir’de. Standımızda Osmanlı kostümleri ile fotoğraflar çekiyoruz. Eski anları canlandırıyoruz. Özellikle Başakşehir dışından ve yurt dışından gelen misafirler ilgi gösteriyorlar. Vadi bu tip organizasyonlar için çok güzel bir yer.”

Faruk Yavuz: “Çini, el işlemeleri, mozaik cam, cam törpüsü gibi ürünler sunuyoruz. Bahçeşehir’de Ramazan bu sene sakin geçiyor. Ramazanın ilerleyen günlerinde daha hareketli geçmesini bekliyoruz.”

Ahmet Özdeniz: “Bahçeşehir standımızda cam işçiliği ürünler sergiliyoruz. Şamdanlar, semazenler ilgi görüyor. Bu sene etkinlikler, konserler olmadığı için çok hareketlilik yok ama önümüzde ki günlerde daha hareketlenmesini bekliyoruz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35