banner32

Ramazan Sokağı’nda Musiki Rüzgârları

İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir Tasavvuf Musikisi Korosu, Başakşehir Kent Meydanı’ndaki Ramazan etkinliklerinde gönülleri mest etti.

Ramazan Sokağı’nda Musiki Rüzgârları
 Sultanahmet Camii Müezzini Hafız Mehmet Hadi Duran ve Hafız Şükrü Asileren’in Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başlayan programa Başakşehir Müftüsü Necdet Arman, Başakşehir Belediyesi Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

18 eserle gönülleri mest ettiler 

Medeniyetimizin musiki birikimine işaret etmek ve musikinin nadide eserlerini geleceğe taşımak adına kurulan kurulan İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir Tasavvuf Musikisi Korosu, üçüncü konserini Ramazan etkinlikleri kapsamında verdi. İlahi ve kasidelerden oluşan 18 eserin icra edildiği konser seyircilerden büyük alkış topladı. 

“Üçüncü konserin heyecanı içerisindeyiz” 

Koro Şefi, İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Türk Din Musikisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Öncel, kuruluşundan bu yana kendilerine maddi-manevî desteklerini esirgemeyen Başakşehir Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’na teşekkür ederek, “Tasavvuf Musiki’mizin tanıtılması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bizlere her türlü desteği veren İbn Haldun Üniversitesi’ne, Başakşehir Belediye Başkanımız Yasin Kartoğlu’na, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yavuz’a ve Kültür Şefi Mehmet Metin Bey’e şükranlarımızı sunuyoruz. Sazlarla beraber otuz kişilik koromuzla Başakşehir’deki üçüncü konserimize çıkmanın heyecanı içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra da çalışmalarımıza büyük bir özveriyle devam edeceğiz” diye konuştu. 

İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir Tasavvuf Musikisi Korosu, Ramazan ayında çeşitli programlarla Başakşehirlilerle bir araya gelmeye devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35