banner32

Ramazan Gecelerinde Hemşehriler Buluştu

Başakşehir Belediyesi’nin beş farklı bölgedeki etkinlik alanında düzenlediği Ramazan programları, Tokatlı ve Sinoplu hemşehrileri Güvercintepe’de biraraya getirdi.

Ramazan Gecelerinde Hemşehriler Buluştu

Kardeşlik ve dostlukları pekiştiren gecede konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Uysal, “Hemşehrileri buluşturan bu gecelerin amacı, vatandaşlarımızın bir araya gelebilmesi, dostluk bağlarının güçlenmesidir. Etkinliklerimize katılan misafirlerimiz, bu tür geceler vasıtasıyla Tokat’ı, Sinop’u yakından tanıma fırsatı bulacak” dedi.

Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var

Başakşehir’de faaliyet gösteren derneklerin katkıları ile hazırlanan programda, Sinoplular Güvercintepe etkinlik alanında buluştu. AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, Başkan Yardımcısı Şenol Ercan, mahalle muhtarları ile STK temsilcilerinin katıldığı gecede, Sinoplular’a hitaben konuşan Başkan Uysal, “Sokak iftarlarımız komşuları biraraya getiriyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Sinoplular birçok ilin yapmaya çalıştığı ama zorlandığı bu güzel buluşmayı gerçekleştirdi. Biz Ramazan boyunca beş bölgede etkinlikler yapıyoruz. Sokak iftarları gerçekleştiriyoruz. Bu programların hedefi kardeşlik ve dostlukları güçlendirmek. Hemşehrilerimizin bu güzel gecelerine katılan misafirlerimiz, Sinoplular’ı daha yakından tanıyacak, birlik beraberlik gelişecek “dedi.

Dayanışmanın önemine de değinen Başkan Uysal bir anısını da anlattı. “Geçen gün Altınşehir’de yapılan sokak iftarımız sonrasında camiye gittik. Namaz sonrası cem evi dernek başkanımız evinde çay demledi. Hep birlikte içtik. Bu programlar sayesinde bu tür davranışların, yardımlaşmanın daha da çoğalacağına inanıyorum” dedi. Programa katılan Sinopluların, sanatçıların söylediği yöresel ezgileri dinlendiği gecede, ilçe spor kulüpleri uzak doğu dövüş spor gösterileri beğeni topladı.

‘’Şahintepe’de yeni imar planıyla alt yapı çalışmaları hızlanacak’’

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın  Tokatlılar’ı yalnız bırakmadığı geceye Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin, Haluk Dikbaş ve çok sayıda hemşehri katıldı. Başkan Uysal Tokatlılara hitaben yaptığı selamlama konuşmasında, “Şahintepe hızla gelişiyor. Şahintepe’de yeni imar planıyla alt yapı çalışmaları hızlanacak. Elektrik yer altına çekilecek. Ramazan boyunca düzenlediğimiz sokak iftarlarında aynı mahallede aynı sokakta ve aynı apartmanda oturup birbirlerini tanımayan vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz. Aralarında komşuluk ilişkilerinin gelişmesini sağlamayı hedefliyoruz, istiyoruz. Umarım bu güzel birliktelik Ramazan sonunda da devam eder” dedi.

Kardeşlik bağıyla provokasyonları birlikte engelledik

Şahintepe Mahallesi’nde Cemevine yapılan saldırıya da değinen Başkan Uysal, “Şahintepe dernekleri, Şahintepe Cemevi ve Belediyemizin basın danışmanı yan yana gelip bu saldırı karşında ortak bir basın bildirisi hazırladı. Şahintepe üzerine yapılan kötü hesaplara siz Şahintepeliler izin vermediniz ve bu kardeşlik bağıyla çok büyük bir provokasyonu önledik” dedi.

Vadide Sıra gecesi, Bahçeşehir’de Sanat Müziği Vardı

Sular Vadisi’ndeki Ramazan'ın onbirinci günü etkinliklerinde ise Urfa Sıra Gecesi vardı. Konser, Başakşehirliler’e Anadolu’nun unutulmaz ezgileriyle keyifli dakikalar yaşattı. Bahçeşehir’de  Bahçeşehir musiki derneğinin söylediği birbirinden güzel tasavvuf müziklerine semazenlerin eşlik ettiği gece ruhları dinlendirdi. Kayaşehir etkinlik alanında ise Recep Demirkaynak ve Orhan Aykut’un birlikte hazırlayıp sundukları müzik ve stand-up gösterisi beğeni topladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35