banner25

Psikolog Yaşar: ‘Öfke’ Aslında Sağlıklı Bir Duygu

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi’nde (BAKMER) düzenlenen “Öfke İle Başa Çıkma Stratejileri” seminerinde konuşan Uzman Psikolog Sümeyye Yaşar, “Öfke; normal ifade edildiğinde son derece sağlıklı ve doğal bir duygudur, ancak kontrolden çıkıp da yıkıcı hale dönüşürse sorunlara yol açar.” dedi.

Psikolog Yaşar: ‘Öfke’ Aslında Sağlıklı Bir Duygu
 Başakşehir Sular Vadisi’ndeki BAKMER binasında düzenlenen seminere çok sayıda BAKMER üyesi kadın katıldı. İbn Haldun Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden (İPAM) Uzman Psikolog Sümeyye Yaşar’ın sinevizyon sunumlarıyla desteklediği seminerde, ‘Kaynağı ne olursa olsun yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen duygusal tepkilerin başında gelen öfke duygusu ile nasıl başa çıkmalı’ sorusuna cevap arandı.


“Öfke; bir davranış biçimi değildir”

Katılımcılara, günlük hayatta en çok nelere öfkelendikleriyle ilgili soruların yer aldığı anket formları dağıtan Psikolog Sümeyye Yaşar, öfke kontrolüyle ilgili önemli tavsiyelerde bulunarak, kimi zaman öfkelendiğimizin farkına varsak da bununla nasıl başa çıkabileceğimizin yöntemlerini bilmediğimizi dile getirdi. Yaşar, şöyle konuştu: “Öfke, herkes tarafından hissedilen normal bir duygudur. Öfke bir davranış biçimi değildir. Normal ifade edildiğinde son derece sağlıklı ve doğal bir duygudur, ancak kontrolden çıkıp da yıkıcı hale dönüşürse ev hayatında, kişisel ilişkilerde ve genel yaşam kalitesinde sorunlara yol açar.”

Yaklaşık iki saat süren ve büyük bir dikkatle takip edilen seminer, Uzm. Psk. Sümeyye Yaşar’ın katılımcıların konuyla ilgili sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35