banner32

Prof. Dr. Kavas Afrika’da İslam Eğitimini anlattı

Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Kavas Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği söyleşiye katıldı. Osmanlı’nın Afrika’daki etkisi üzerine akademik çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ahmet Kavas, Afrika coğrafyasında İslam eğitiminin dünü ve bugününü anlattı.

Prof. Dr. Kavas Afrika’da İslam Eğitimini anlattı
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Kavas, “Sekiz yüz Müslüman’ın yaşadığı Afrika kıtasında din kardeşlerimizin yaşadığı sorunları cevaplamamız gerekiyor. Afrika’da İslam eğitimi maalesef bundan yüz üç yüz beş yüz sene önceki eğitim şartları ile veriliyor. Henüz defteri, kalemi görmeyen bilgisayarla tanışmayan internetten hiçbir haberi olmayan onlarca, yüzlerce, binlerce Müslüman var. Müslümanlık bu hale nasıl düştü? Bu İslam’ın yüce dinimizin bir özelliği olamaz. Çünkü bizler tüm güçlü devletlerinden de rekabet edilecek bir ülkeyiz. Ama öyle Müslümanlarımız var ki kimileri suya muhtaç kimisi bir giyim kıyafete. Afrika ülkelerinde küçücük çocukların İslamiyet’i öğrenme hevesi kırılmaktadır. En ufak yaramazlıklarında kırbaçla cezalandırılıyorlar. Oysaki İslamiyet iyi öğretildiği zaman öncelikle kişiyi kendisiyle barışık olmayı ailesiyle barışık olmayı komşularıyla barışık olmayı tüm Müslümanlarla barışık olmayı öğretir. Afrika ülkeleri çocuklarına olması gerekeni olması gerektiği yaşta anlatmışlardır. Onların çocuklarına en iyi öğrettiği şey ezan okunur okunmaz namaz kılmalarıdır. Oldukları yerde namaz kılıyorlar. Ülkemizde çok iyi şartlarda eğitim verilen İmam Hatip Liselerimiz var, diğer ülkelerde ki çocukların sahip olmadığı bu imkânlara daha sıkı sarılmalıyız” dedi.

‘Müslümandan asla sömürgeci olmaz’

Merkezi Brüksel’de bulunan uluslararası Katolik eğitimi genel sekreterliğinin ofisini dünyada kendisine bağlı iki yüz bin okulu olduğunu bu iki yüz bin okulda kırk milyon öğrenci okuduğunu iki milyon öğretmenin görev yaptığını ve bu okulların tamamının kapısında Katolik okul yazdığını belirten Prof. Dr. Ahmet Kavas, sözlerini şöyle sürdürdü, “Katolik okullarında bizi yanıltmak için laik eğitim yapıldığını söylüyorlar. Avrupa’da İslam a karşı duruşa rağmen İslam a olan bakış açıları değişiyor, insanlar Müslüman oluyorlar. Avrupalıların bizimle ilgili kurdukları bir cümle var ‘Müslümandan asla sömürgeci olmaz.’ Bizler asla onlar gibi sömürgeci olmayacağız.”

Söyleşinin sonunda Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Ahmet Kavas’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Kendisinin de bir İmam Hatip mezunu olduğunu belirterek Prof. Dr. Ahmet Kavas’ın rol model olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35