banner32

Perde Engelsiz Çocuklar İçin Açıldı

Başakşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli çocuklar için tiyatro etkinliği düzenledi. Neşeli Hayvanlar müzikalini aileleriyle birlikte izleyen çocuklar keyifli vakit geçirdi.

Perde Engelsiz Çocuklar İçin Açıldı
 Başakşehir’de engelli çocuklar için “İlk Tiyatro Günüm” başlığı altında Neşeli Hayvanlar adlı müzikal oyunu sahnelendi. Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda bulunan bilgievi sahnesindeki oyuna, engelli öğrenciler aileleriyle birlikte katıldı. 


Perde açıldı, kahkaha tufanı yaşandı

Çocukların birçoğu ilk kez bir tiyatro izleyeceği için heyecanlıydı. Işıklar kapanıp perde açılınca engelli öğrenciler pürdikkat oyunu izledi. Aslan, eşek, karga ve tilki ile çiftçiden oluşan karakterler, sergiledikleri müzikalle öğrencilere kahkaha dolu dakikalar yaşattı. Engelli çocuklar, renkli kostümlerle performans sergileyen oyunculardan gözünü bir an olsun ayırmadı. 

50 dakika süren müzikalin sonunda da eğlence bitmedi. Tüm engelli çocuklar, gruplar halinde sahneye gelerek oyuncularla fotoğraf çekildi. Aileler, çocuklarıyla birlikte unutulmaz bir gün geçirdi. 

Verdiği mesajlarla takdir gördü

Oyunda tilkinin kurnazlığı üzerinden diğer hayvanlara yapılan haksızlık işlendi. Diyaloglarda karakterler birbirini yapılan yanlışlar konusunda sık sık uyardı. Dürüstlük ve doğruluk gibi mesajlar verilmesi, oyunun pedagojik gelişime uygun olduğunu gösterdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35