banner25

Pedallar kardeşlik için döndü

İstanbul’un farklı ilçelerinde yaşayan Suriyeli ve Türk çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet bayramında kardeşlik için pedal çevirdi. Etkinliğe; Başakşehir, Avcılar, Bağcılar, Beylikdüzü’nden yarısı Türk yarısı Suriyeli göçmen olmak üzere 100 öğrenci katıldı.

Pedallar kardeşlik için döndü
 Başakşehir Belediyesi’nin de uygulayıcı belediyeler arasında yer aldığı, Dünya Yerel Yönetimler ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) işbirliğiyle düzenlenen “Suriyeli Mültecilerin Bir Arada Barış İçinde Yaşamasının Desteklenmesi” projesi kapsamında bir araya gelen öğrenciler gün boyu birlikte bisiklet sürdü.

 

Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şamlar Tabiat Parkı’nda gerçekleşen ‘Kardeşlik için pedal çevir’ programında toplu olarak start alan çocuklar gün boyu hem bisiklet sürdü hem de yeni dostluklar kazandı.

 

“ÇOCUKLAR HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ”


Avcılar Milat Derneği Başkanı Hala Makhlouta, etkinliğin önemli çok önemli olduğunu söyleyerek, “Etkinlik çocukların hayallerini gerçekleştirdi. Çocuklar yaradılışları gereği çabuk kaynaşıyor. Çocuklar hafta sonunda hem doğa ile buluştu hem de yeni arkadaşlıklar kazandı” şeklinde konuştu.

 

Başakşehir Koordinatörü Selma Kaset bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyleyerek, “Başakşehir’deki mülteci çocuklarla birlikte etkinliğe katıldık. Çocuklar çok heyecanlı ve mutlu” şeklinde konuştu.

 

Bağcılar Belediyesi’nin temsilcisi Meryem Cafer, çocukların etkinlik için çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Bu etkinlik çocuklar için çok güzel oldu. Şamlar Tabiat Parkı çok güzel bir yer. Çocuklar yeni dostlar kazanıyor, mutluyuz” dedi.

 

Etkinliğe katılan Rujin Alo ise 2 senedir Türkiye’de olduğunu ve Türk kardeşlerimle bisiklet süreceği için çok heyecanlı olduğunu ifade etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35