banner29

PC severler, GeForce Garage gününde buluştu

Başakşehir Belediyesi, Living Lab, kendi bilgisayarını kurmak isteyenlerin kılavuzu olarak bilinen GeForce Garage Günü düzenledi. Etkinlik, bilgisayarını modifiye etmek isteyenlerin buluşma noktası oldu. Programda katılımcılara kendi yüksek performanslı bilgisayarlarını kurabilmeleri için uzman isimlerden eğitim aldı.

PC severler, GeForce Garage gününde buluştu
Başakşehir Belediyesi, Living Lab, kendi bilgisayarını kurmak isteyenlerin kılavuzu olarak bilinen GeForce Garage Günü düzenledi. Etkinlik, bilgisayarını modifiye etmek isteyenlerin buluşma noktası oldu. Programda katılımcılara kendi yüksek performanslı bilgisayarlarını kurabilmeleri için uzman isimlerden eğitim aldı.

Gençler, yüksek performanslı bilgisayarların nasıl toplanacağını uygulamaları olarak öğrendi. Başakşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Başakşehir Living Lab'de GeForce Garage DIY DAYS etkinliği düzenlendi. Teknoloji meraklısı onlarca öğrencinin katıldığı etkinlikte, uyumlu parçalar kullanılarak yüksek performanslı bilgisayarların nasıl toplanacağı uygulamalı bir eğitimle anlatıldı. Uzmanlar tarafından verilen eğitimde katılımcıların, bilgisayar donanımı ve kurulumu alanındaki bilgilerini arttırması amaçlandı. Etkinlikte ayrıca oyun severler için özel sıvı soğutmalı bir performans bilgisayarının nasıl toplanıldığına dair uygulamalı eğitim verildi. Bilgisayardan maksimum fayda elde etmek için bileşenlere hız aşırtma yapılmasının tekniklerinin de öğretildiği etkinlik yaklaşık 7 saat sürdü.

Bir modifikasyon şöleni

Katılımcılar program sayesinde PC donanımı ve kurulumu alanındaki bilgilerini hiç olmadığı kadar artırma imkanı yakaladı. Üst seviye bir PC ile orta seviyeli bir performans bilgisayarının kurulum sürecinde, katılımcılar kullanılan parçaları öğrenerek ve nasıl bir araya getirildiklerini öğrendi. Böylece düzenlenen program, performans meraklıları için bir modifikasyon şölenine dönüştü.

CONN Computer Proje Müdürü Özgür Altay, CONN Computer Üretim Müdürü Şener Mutlu ve Bağımsız Oyun Eleştirmeni İlker Karaş'ın yer aldığı programda bilgisayar tutkunları tüm merak ettiklerini sorma imkanı yakaladı.

60 yaşında teknoloji tutkunu

Etkinliğe eğitimci olarak katılan bilgisayar uzmanı Özgür Altay, bilgisayarlardan nasıl maksimum performans sağlanacağı konusunda katılımcılara bilgiler verdiklerini belirterek, "Burada özellikle katılımcılara kendi performans bilgisayarlarının nasıl toplanacağını öğretmek istiyoruz. Herkese kendi sıvı soğultmalı bilgisayarlarını toparlayabilmesi, performans bilgisayarlarının ne olduğunun farkında olması için bilgiler veriyoruz. Amacımız, katılımcıların günün sonunda elde ettiği bilgilerle kendi bilgisayarlarını toplayıp bunu optimize etmesi, maksimum nasıl fayda sağlayabileceğini öğrenmesidir” dedi.

Etkinlikteki en dikkat çeken katılımcı ise 60 yaşındaki Atilla Zeybek oldu. İnternet sitesinde editörlük yapan Atilla Zeybek, “Bilgisayara merakım var şu an hale bilgisayar işinde çalışıyorum. Bir internet sitesinde editörlük yapıyorum. Dolayısıyla iki senede bir bilgisayarımızın yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca bilgisayar toplama işine eskiden bu yana merakım vardı. Ama bir türlü müsait olup da tam anlamıyla öğrenemedim. Burada da böyle bir çalışma olduğunu görünce katılmak istedim. Yani bu kursta bilgilerime takviye yapmak istedim” diye konuştu.

Bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyleyen Volkan Ergün ise “Baktığım zaman bana yararlı olabileceğini düşündüğüm bir program olunca katılmak istedik. Kursta sıvı soğutma, bilgisayar toplama gibi konular hakkında gayet güzel bilgiler edindim. Ben daha çok yazılım üzerine çalışmalar yapıyorum ama donanım üzerine olan bir çalışmayı da kaçırmak istemedim” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35