banner32

Pazartürk Kapalı Fuar ve Sergi alanı yeni yerinde açıldı

Modern bir alışveriş için gerekli bütün tesislerle donatılan Pazartürk Kapalı Fuar ve Sergi Alanı, yenilenen yüzüyle Bahçeşehir’de hizmete girdi.

Pazartürk Kapalı Fuar ve Sergi alanı yeni yerinde açıldı
Başakşehir Belediyesi semt pazarlarını bir çatı altında toplayarak geleneksel alışveriş keyfini modern AVM konforuyla yaşatmayı hedefliyor. Bu amaçla yenilenen Pazartürk Kapalı Fuar ve Sergi Alanı Bahçeşehir’de hizmete açıldı.
 
Trafik karmaşası sona eriyor
 
Açıldığı ilk gün Başakşehirlilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Pazartürk 39 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip. Tesiste ilçe sakinleri için her türlü konfor düşünüldü.
 
Market arabalarıyla yorulmadan konforlu bir alışveriş ortamı sunulan pazarda hırsızlık, kapkaç gibi olaylara karşı pazaryerinde güvenlik ekipleri de bulunuyor. 24 saat kamera ile kontrol edilen Pazartürk eski yerinde yaşanan trafik karmaşasına da son veriyor. Kapalı pazarda hem ziyaretçiler hem de esnaf için açık ve kapalı olmak üzere 1100 araçlık otopark alanı bulunuyor. 3 kattan oluşan pazarda 1184 tekstil tezgâhı, 738 gıda tezgâhı yer alırken ayrıca 2200 m2 ve 1700m2’lik iki adet çok amaçlı salon bulunuyor.  Isıtma, havalandırma sistemlerinin yer aldığı alanda Mescid, WC, asansörler, yürüyen merdivenler, alışveriş arabaları, yemek alanı, şadırvan, dinlenme alanları, soyunma kabinlerinin yer aldığı kapalı pazar Başakşehirliler için semt pazarının sıcaklığını konforla birleştiriyor.
Vatandaşların kapalı pazar alanına ulaşımı ise belediye tarafından sağlanan, ücretsiz sevişlerle sağlanıyor.
 
 ‘Semt pazarlarımızı kapalı pazar alanına dönüştüreceğiz’

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Pazartürk’ün yeni yerinde hizmete açılması dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanımıza modern alışveriş keyfini yaşatacak tesisleri Başakşehir’e kazandırmaya devam edeceğiz, dedi. “Her mahalleye kapalı Pazar Yeri” sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Uysal, şunları kaydetti: “Başakşehir’de yatırımları programlarken vatandaşların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu talepleri en kısa zamanda yerine getirmek için tüm mahallelerimize aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz. Başakşehirli vatandaşlarımıza kapalı pazar sözü verdik. Bu sözümüzü de bir yerine getirmenin mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Başakpazar Fuar ve Sergi alanı ile başlayan projemiz, geçen yıl temelini attığımız Kayaşehir kapalı pazar alanı ile büyüyerek devam ediyor. Yapımı tamamlanan Kayaşehir pazarımızı 13 Mayıs’ta hizmete açacağız. Şamlar ve Kayabaşı köylerimizde kapalı pazarlarımızı da tamamlayarak hizmete açtık. Pazartürk, Bahçeşehir 1. Kısım ve 2. Kısım Mahallelerimizin tamamına hizmet verecek. Kapalı pazarı olmayan Şahintepe ve Güvercintepe Mahallelerinde planlama aşamasındayız, yakında çalışmaları başlayacak. Altınşehir bölgemizde ise pazar alanının yeri ile ilgili sorunları çözmeye çalışıyoruz. Böylelikle kapalı pazarı olmayan mahallemiz kalmayacak. ”
 
Pazartürk Fuar ve Sergi Alanı ile ilgili bilgilerde paylaşan Başkan Uysal, “Pazarımız Bahçeşehirlilere ferah, geniş, hijyenik ve modern bir alışveriş ortamı sunuyor. Tekstil ve gıda bölümlerinin de yar aldığı 39 bin 800 metrekarelik bir alana kurulu Pazartürk, aynı zamanda fuar, festival ve benzeri sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapacak” dedi.
 
‘Yeni yerimizden çok memnunum’

Gökhan Güven (Esnaf) : “Daha önceki Pazartürk’te de tezgâhım vardı. Yeni yerimizden çok memnunum. Çok nezih, modern ve sistemli bir alan olmuş. Otoparkının olması çok güzel, tezgâh aralarının geniş olması da vatandaşların daha rahat ve ferah alışveriş yapmasına olanak sağlıyor. Eski Pazartürk üç dört sokaktı burası daha geniş ve sistemli olmuş.”
 
Mehmet Kuşçu (Esnaf) : “Her yeni yerin yabancılığı olur. Buranın oturması için zaman gerekli. Alan olarak çok güzel, servisler var.”
Kudret Ceher (Esnaf) : “Daha önceki pazardan çok fazla artısı var. Ufak tefek eksikleri var, onlarda düzelir. Pazar olarak mükemmel bir yer. Klimaları çalışıyor, ısıtması da var, memnunuz.”
 
Zeynep Kılıç (Vatandaş) : “Servisi var, bu güzel. Düzenli geniş ve ferah bir alan. Alışveriş arabaları ile alışveriş yapabiliyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.”
 
Hatice Aykoç (Vatandaş) : “Müdavimi olduğumuz stantlar vardı şimdi onu burada da buldum. Pazar çok güzel, alışveriş arabaları var, servisler buraya geldim. Haftanın her iki günü diğer pazara geliyordum, buraya da geleceğim.”
 
Mine Koç Gürbüz (Vatandaş) : “Pazar çok güzel, alan olarak çok ferah, temiz. Diğer yerinde otopark sorunu vardı burada park sıkıntısı yok, asansörü var.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35