banner32

Park Bahçeler çalışanları İş Güvenliği Eğitimi aldı

Başakşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanları ‘İş güvenliği eğitimi’ aldı. İş Güvenliği Uzmanı Kemal Kıran tarafından verilen eğitimde; 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun getirdiği yükümlülükler, acil durumlarda yapılması gerekenler ile saha çalışmalarında dikkat etmesi gereken konular ve alması gereken önlemler aktarıldı.

Park Bahçeler çalışanları İş Güvenliği Eğitimi aldı
   Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi programına Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan 95 personel ve idari çalışanlar katıldı.

 

   B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Kemal Kıran slaytlar ve videolar eşliğinde gerçekleştirdiği eğitimde şunları aktardı; “Saha çalışmalarında iş makinalarının ve insanların yürüyüş alanı ya da dolaşma alanlarını birbirinden ayırmamız gerekir. İş yerlerinde uyarı levhaları hayati öneme sahiptir. Levhaların boyutlarının ve yüksekliğinin de belirlenen normlara uygun olmalıdır.”

 

''Önce güvenlik, sonra iş''


     İş kazalarının büyük çoğunluğunun önlem almayan, acele eden, yönetmeliklere uymayan kişilerin başına geldiğine dikkat çeken Kıran; “İş yerinde işimizi yaparken acele etmememiz, kurallara uymamız gerekiyor. Bu kurallara uyulmamasının altında yatan neden ise, işi çabuk bitiririm ve iş yerinden erken ayrılıyım düşüncesi ile tehlikeli hareketlerdir. İş yerinde birinci önceliğimiz her zaman can güvenliği olmalı buna göre iş güvenliğini sağlayıp işimizi yönetmeliğe uygun bir şekilde yapmalıyız. İş yaparken “bana bir şey olmaz” lafını kesinlikle kullanmamalıyız, yaptığınız işte profesyonel olsanız bile tehlikeli hareketlerde bulunduğunuz takdirde günün biride iş kazası yapma olasılığınız oldukça yükselecektir. İş güvenliği yönetmeliklerini sadece kendi güvenliğimiz için değil diğer çalışanların can güvenliği içinde uymalıyız” dedi.

 

    Yaklaşık 4 saat süren eğitimde Kemal Kıran, çalışanların sorularını da yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35