banner32

Özkurt Halkın Sorunlarını Meclise Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başakşehir Belediye meclis üyesi iş adamı Murat Özkurt Belediye meclisinin Mayıs ayı ikinci birleşiminde kendi adına söz alarak bir çok hizmetten yoksun olan Altınşehir Ve Güvercintepe Mahalleri başta olmak üzere ilçenin hizmet alamayan bölgelerine yönelik fotoğraflarla meclise bilgi sundu.

Özkurt Halkın Sorunlarını Meclise Taşıdı
 Söz uçar yazı ve resim kalır dedi Fotoğraflarla sorunları anlattı

Sürekli halkın içinde olan CHP Başakşehir meclis üyesi Murat Özkur Mayıs ayı Başakşehir Belediye Meclis toplantısının 2.birleşiminde kendi adına söz alarak çok önemli sorunları meclis üyesi arkadaşlarının bilgisine sundu.

Başakşehir Times Haber Merkezi / 
 Özel Haber

İşte Meclis üyesi Murat Özkurt’un Başakşehir Belediye Meclis Toplantısında yaptığı konuşma

Sayın Başkan kıymetli meclis üyeleri;

İlçemiz Mahallerinden Altınşehir ve Güvercintepe Mahallerinde  yaptığımız incelemelerde tespit ettiğimiz sorunları sizlerle paylaşmak üzere söz almış bulunuyorum.

Altınşehir Mahallesinde; gerek yurttaşlarla gerekse sivil toplum kuruluları ile yaptığımız  temaslar ve saha incelemelerinde bir çok sorun  gördük ve tespit ettik. Vakit almamak adına bunlardan en önemlilerinden dört temel sorundan  bahsetmek istiyorum.

1-Yaklaşık 20 bin nüfusun yaşadığı  ve her gün nüfusun arttığı mahallede bir tane bile okulun olmadığını tespit ettik.

2-Yine aynı Mahallede sağlık ocağı bulunmamaktadır. Altınşehirli  hemşehrilerimiz ulaşım zorluklarını da aşarak başka bir ilçe sınırlarındaki sağlık ocağından faydalanmaktadırlar.

3-Altınşehir meydan trafiği yılladır kangren olmuş durumda. Hem Mahellenin trafiğini olumsuz etkiliyor hem de ilçe içi trafik akışında ciddi bir problem  oluşturuyor. Bu konuda yurttaşların yoğun şikayetleri var.

4-Altınşehir Mahallesinde kısmet imar izni verilmiş ,yaklaşık 450 parsel imara açılmış durumda.geri kalan kısmı halen imara kapalı  durumda. Vatandaşlar  ve biz bu konuda  ki imar farklılığı konusunda tam bir bilgiye sahip değiliz. Meclisimizin ve Altınşehirli hemşehrilerimizin  bu konuda bilgi sahibi yapılmasını önemsiyoruz. Sorunun çözümü noktasında belediyemizin izlediği süreçten bilgi sahibi olmak istiyoruz. Uygulama aksaklıkları ve adaletsizliklerin  süratle giderilmesini bekliyoruz.

Güvercintepe Mahallesinde ise şu sorunları tespit ettik ;

Güvercintepe Mahallesinde ise yılladır iki ayrı imar söz konusu. Gökdemir Caddesi ile Gerger caddesi arasındaki bölgede yıllardır TOKİ şerhinden kaynaklı bir problem var. Bu sorunun çözümü Mahalledeki imar ve gelişim süreci bütünlüğünü de sağlamış olacaktır.

Belediye Yetkililerinin ve Meclisimizin bu konuya dikkatini çekmek isterim.

Güvercintepe İpek yolu caddesi altında kalan 15 ile 21.sokak arası; yine 1110.sokaktan 1113.sakağa kadar ve devamı olan 27.sokak ile 40.sokaklar arası  Hasanoğlu deresine inan kanallar patlamış durumdadır. Sokaklar logar  akıntıları ile dolu. Hasanoğlu deresine bağlantı yolları kapalı olduğundan bu bölgeye hiçbir hizmet aracı girememektedir. Bir yangın durumunda itfaiye aracı dahi buraya girememektedir.

Tuna Caddesi ile Hasanoğlu Deresi bir çöplük konumun dadır.

Güvercintepe Mahallesinde elektrik hatlarının yer altına alınacağı sözü daha önce  belediye başkanımızca verilmişti. Bu konuda  henüz bir gelişmenin olmadığını gördük.

Güvercintepe Mahallemizde imarın açılması ile hızlı bir yapılaşma süreci var. Şu ana kadar mahallede 7.000 konut yapılmış durumda. Bir yıla kadar yaklaşık 10 bin konuta tamamlanması bekleniyor. Bu duruma göre Güvercintepe Mahallesinin nüfusu yaklaşık olarak 100 bini aşacak durumdadır. Şu an ki Mahallenin ihtiyaçlarını karşılayamayan okul,park ve sosyal donatı tesisleri  bahsettiğimiz nüfus artışı  karşısında tamamen yetersiz hale gelecektir. Bu kon uda yüce meclisin dikkatini çekmek isterim.

Mahallede acilen 2 tane  ilkokula,2 tane ortaokula ve 1 tane Anadaolu lisesine , 2 taneKreş ve sosyal tesisler ile park alanlarının yapılması gerekmektedir.

Ayrıca Mahallede mevcut  olan okullarımızdaki  öğretmen yetersizliği                                                             hat safhadadır.

Yine Mahallede artan uyuşturucu bağımlılığı İstanbul’un ve ülkemizin dikkat çeken en büyük  problemlerindendir.

Güvevrcintepe de artan yapılaşma süreci ile birlikte vatandaşlar  arasında bir takım söylentilerin yayıldığına tanıklık ettik.

Bazı meclis üyelerimizin Usul dışı siyasi etik dışı tavırlarının olduğu haksız kazanç edinimine ilişkin bilgilere tanıklık ettik.Belediye de bazı bürokratların görevden alınmasının buna bağlı  olduğu söyleniyor.

Bu durum meclisimizi ve meclis üyelerimizi töhmet altında bırakıyor.   Meclisimizin ve Kamuoyunun acilen bilgilendirilmesini rica ederiz.

Beni dinlene lütfunda bulunduğunuz için hepinize saygı ile selamlıyoruz.

Meclis üyesi Murat Özkurt Çok önemli konulara parmak bastı Gazete olarak sık sık Altınşehir ve Güvercintepe mahallerinde vatandaş ile görüşüyoruz. CHP Meclis üyesi Murat Özkurt’un gündeme getirdiği  bütün konular her iki mahallede de halkın günlük olarak yaşadığı sorunlardan en önemlilerinden bahsetmesi işte halkın temsilcisi halkın sorunlarını doğru şekilde tespit edip mecliste gündeme getirmekle olur dedirtti.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajans (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35