banner29

Özgür Karabat Hüseyin Çetiner’in Sütüdyo konuğu oldu

Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in İstanbul Times Tv de hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının bu haftaki konuğu CHP Başakşehir Belediye başkan aday adayı Özgür Karabat oldu.

Özgür Karabat Hüseyin Çetiner’in Sütüdyo konuğu oldu
Hüseyin Çetiner'in  sorduğu her soruya samimi ve içten cevaplar veren Karabat amaçlarının CHP’nin Başakşehir belediye başkanlığını kazanması olduğunu ifade ederek tüm çalışmalarının bu yönde olduğunu ifade etti.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber 

İşte Hüseyin Çetiner’in sorduğu Karabat’ın cevap verdiği sorular;

1-CHP Başakşehir ilçe başkanlığını  5 yıl başarılı bir şekilde yaptıktan sonra kısa bir süre önce istifa ederek Belediye başkan aday adayı olduğunuzu açıkladınız size bu kararı verdiren süreci kısaca özetler misiniz ?

Öncelikle çalışmalarımızı yıllardır yakından takip edip okurlarınıza duyurduğunuz için sizlere çok teşekkür ederizSizin de belirttiğiniz gibi 29 Mart 2009 dan bu yana Başakşehir CHp olarak hep halkın içinde olduk ve halkımız ile birlikte bir çok etkinliğe imza attık. Bu samimi ve farkındalık yaratan çalışmalarımızı örgütümüz ve STK.larca takdir edildi.Gittiğimiz bir çok yerde sevenlerimiz aday olmamız gerektiğini sıkı sık söyledikleri için biz de parti üst yöneticilerimiz ile görüşerek bu düşünceyi paylaştık. Bizlere yeşil ışık yaktıkları için biz de ilçe başkanlığından  istifa ederek aday adayı olduk.

2-Sizden boşalan ilçe başkanlığına meclis üyesi Kazım Özeren atandı. Az da  olsa çok küçük bir gurup ilçe başkan yardımcıları var iken neden belediye meclis üyesi olan Kazım Özeren ilçe başkanı seçildi diyorlar siz bu yaklaşıma nasıl bakıyorsunuz ? 

Bizim istifamızdan sonra yeni bir ilçe başkanı atanacaktı. Biz bunun için aylar öncesinden örgüt içinde temayül yoklaması yaptık. Bir çok örgüt mensubuna sorular sorduk. Ortak kanaat CHP Başakşehir’i en iyi şekilde yönetecek ilçe başkanın Kazım Özeren olacağı ifade edildikten sonra Görevi kendine devr ettik. İlçe başkanı mutlaka ilçe başkan yardımcıları içinde seçilecek diye bir kaide yok.  Bu konuda yardımcılarımı teker teker sordum onların da adayı Sayın Özeren olduğu için ittifakla yeni ilçe başkanımızı seçmiş olduk.

3-Kısa süre için de Partiniz belediyesi olmayan ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak eğer sizinde Başakşehir adayı olacağınıza karar verilirse seçmenin karşısına hangi projeleriniz ile çıkacaksınız ?

Bu konuda çok ciddi çalışmalarımız var. Kesinlikle seçmenin karşısına projelerimiz ile çıkacağız. 29 Mart 2009 dan bu yana girmediğimiz cadde ve sokak kalmadı. İlçemizi,mahallerimizi,caddelerimizi ve sokaklarımızı çok iyi bildiğimiz için bunlara yönelik çözüm önerilerimizi de hazırlamış durumdayız. Partimiz bizim aday olmamıza karar verirse zaman kaybetmeden sokaklara çıkarak projelerimizi halkımıza anlatacağız.

4-İlçenin İmar,Ulaşım,Sağlık,sosyal ve kültürel alanda bir çok eksiği var CHP’nin adayı olursanız bunlara nasıl bir çözüm önerisi getireceksiniz ? 

Başakşehir’in birbirinden çok farklı sorunları olduğunu hepimiz biliyoruz. Orta bölgede yaşayan  halkımızın en büyük sorunu imar problemidir. Buranın tek sorunu elbetteki imar da değil. Burada ulaşım,sağlık sosyal  ve kültürel alanlarda da çok eksiklik var.Bahçeşehir’de eski kültürel ve sanatsal çalışmalar yok. Başakşehir’de çocuklar için parklar var ama gençler için futbol ve diğer oyun alanları yok. CHP Başakşehir  ilçe örgütü olarak İmar,Ulaşım, Sağlık,Sosyal ve Kültürel alanlarda elimizde bir çok  uzman tarafından çalışılmış plan  ve projeler  mevcut.

5- Mevlüt Uysal Muhtemelen Ak Parti’nin adayı olacak. 5 yıllık başkanlık, İBB ve merkezi hükümetin desteğine ek olarak aday olması halinde çok ciddi bir bütçe ile seçime gireceğini biliyoruz. CHP olarak bu kadar devasa bir güç ile nasıl baş etmeyi düşünüyorsunuz ?

Mevcut başkanın parasal olarak imkanları bizden daha fazla olduğunu kabul ediyoruz.Ama seçimi kazanmak için parasal gücün tek başına yeterli olmadığını da biliyoruz. Örnek olarak 1994 yılında Tayyip Erdoğan İBB adayı olduğu zaman parasal şartları diğer adayların içinde en zayıf olanı idi ama onlara karşı seçi kazandı. Davasına inanmış bir kitle çok parası olmazsa da mutlaka başarıya ulaşacaklardır.  Mevcut başkanın finansal olarak gücü bizden fazla olsa da bizim de diğer bir çok fazlalığımız var. İlk önce örgüt olarak Başakşehir’de belediye başkanlığını kazanmamız gerektiğine inanmış bir kadro paradan daha etkilidir diye düşünüyorum. Adaylığımız açıklandığı andan itibaren her olayı karşı sağlıklı ve kabul edilebilir bir cevabımızın olduğunu halkımız görecektir.

6- Aday  olmanız halinde seçim vaadinizin ilk üç maddesi neler olacak ?

İmar sorununa çözüm,Halk ile birlikte ilçeyi yönetmek,Ulaşım,sağlık,sosyal ve kültürel olaylara  çözüm üretmek.

7-Meclis üyesi dağılımınızı nasıl belirmeyi düşünüyorsunuz ? Partinizde 7 yönetim kurulu üyesi istifa etti  bunların meclis üyesi adayı olma şansları nedir ?  Toplum tarafından sevilip sayılan ama başka görüşlere mensup olan kişilere partinizde meclis üyesi olma teklifi götürecek misiniz ?

Seçimi kazanmak isteyen her parti  mutlaka meclis üyesi dağılımına dikkat etmek zorundadır. Biz de bu konu üzerine ciddi bir şekilde eğileceğiz. Örnek vermek gerekirse seçmenimizin önemli kısmı Tokat,Malatya,Adıyaman,Bitlis ve diğer vilayetleri içeriyorsa yapacağımız en önemli iş o vilayetlerin STK tensilcisine gidip bize kitlelerini en iyi şekilde temsil edecekleri  kişilerin listesini vermelerini talep ederek bunların üzerinde çalışmalar yaparak demokrafik yapıya,bayan kriterine,gençlik kriterine dikkat ederek bize seçimi kazandıracak  bir meclis dağılımı yapacağız. Meclis üyelerimiz içinde her görüş ve kesme mensup kişiler olacak.

8-CHP’nin kemik oyu % 20 dir.Bununla seçimi kazanma şansınız yok.Diğer parti seçmeninin size oy vermesi için ne yapacaksınız

Doğru bir tespit, biz de kemik oyumuzun % 20  olduğunu düşünüyoruz. İlçemizde yaklaşık olarak % 40 oranında seçmen projesini,meclis üyesi dağılımını beğendiği partiye oy vereceği biliniyor. İşte biz seçim çalışmamızı diğer partilerin kemik seçmeninde oy almak için değil projelerimizi beğenirse bize oy verecek seçmene hitap edeceğiz. İddialı ve uygulanabilir seçim programımız ile seçmeni partimize çekeceğimizden endişemiz yok.   

9-Belediyenin Şahintepe’de topladığı 150 bin veya 200 bin m2 lik arasaları halka dağıtacağınızı söylüyorsunuz nasıl yapacaksınız bunu ?

Bunu yapmak zor değil zaten bu arsa halkındı. Belediye burada 1.500 konut yapmak için bir şekilde bu arsaları  halkın elinde aldı.Bizim yapacağımız iş  arsaları sahibine vereceğiz. Bunu yapmak için çok zor değil.

10-Son olarak izleyenlerimize yol haritanız ile alakalı neler söyleyeceksiniz ?

Planlı ve programlı bir şekilde yol hartamız ile alakalı elimizde ciddi dosyalarımız var. Şu an aday adaylık sürecindeyiz. Yakın bir zaman içinde partimiz belediyemiz olmayan ilçe belediye başkanlarını açıklayacak diye düşünüyorum. İşte o zaman yol haritamız ile alakalı basın mensuplarına her şeyi paylaşacağız.

Bu vesile ile   İstanbul Times Gazetesi ve İstanbul Times Tv. takipçilerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

İstanbul Times ailesi  İstanbul kent gazeteciliğine  ve Web Tv sektörüne ciddi bir ivme kazandırdı. Muhabirinden sahibine kadar  bizlere doğru ve tarafsız bir şekilde haberleri ulaştırmak için yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerini kutlarım.


Kaynak :İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35