banner32

Orhan Kural Başakşehir Living Lab’e hayran kaldı

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’nin ICT alanında ilk teknoloji ve yaşam merkezi Başakşehir Living Lab, çevreci ve gezgin Prof. Dr. Orhan Kural’ı ağırladı.

Orhan Kural Başakşehir Living Lab’e hayran kaldı
 Prof. Dr. Kural, gençlere ve girişimcilere böyle teknolojik bir imkânın sunulmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Geliştirilmiş olan Akıllı Çöp Toplama Sisteminin örnek alınması lazım” dedi. 


Çevreci eylemleriyle tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, Geri Dönüşüm Mucitleri Atık Malzeme Tasarım Yarışması kapsamında Başakşehirli öğrencilerin çalışmalarını değerlendirmek üzere Başakşehir Living Lab’i ziyaret etti. Yarışmanın jürisinde yar alan sanatçı Zeliha Sunal ile birlikte merkezi gezen Prof. Dr. Orhan Kural’a, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Basri Gül eşlik etti. 

 

Çevreci Profesör çevreci projeleri beğendi


Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel, Kural ve Sunal’a Başakşehir Living Lab’de yapılan çalışmaların yanı sıra hayata geçirilen projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Akıllı Çöp Alma Sistemi’ni beğenen ve çevreyi korumaya yönelik projelerin kendisini her zaman heyecanlandırdığını söyleyen Prof. Dr. Kural, “Akıllı Çöp Toplama Sistemi örnek alınabilir” dedi.

 

Geri Dönüşüm Mucitlerinin tasarımları değerlendirildi


Akıllı aynadan 3D Printer yazıcıya, LEGO atölyesinden tasarım atölyesine kadar merkezi gezen ve çalışmalara hayran kalan Kural ve Sunal, daha sonra Geri Dönüşüm Mucitleri Atık Malzeme Tasarım Yarışması kapsamında başvuruları kabul edilen tasarımları tek tek incelediler.

 

3 kategoride 127 çevreci tasarım


Prof. Dr. Orhan Kural ve sanatçı Zeliha Sunal, daha sonra diğer jüri üyeleriyle birlikte tasarımları değerlendirdiler. Jüri üyeleri, anaokulu öğrencilerinin 34, ilkokul öğrencilerinin 64 ve ortaokul öğrencilerinin 29 olmak üzere 3 kategoride birbirinden çevreci 127 tasarıma puan verdiler.

 

Ödül töreni 4 Mayıs’ta


Geri Dönüşüm Mucitleri Atık Malzeme Tasarım Yarışması’nda kazananlar, 4 Mayıs’ta Sular Vadisi’nde düzenlenecek törende ödüllendirilecek. Anaokulu kategorisinde birinciye 1000 TL, ilkokul kategorisinde 1.500 TL, ortaokul kategorisinde ise birinciye 3.000 TL ödül verilecek.        

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35