banner25

Onurkent'te 5 bin 196 Tapu Dağıtıldı

Başakşehir'de hak sahipleri tapularına kavuşuyor. Başakşehir'de toplu konutların yapıldığı, yerleşimlerin başladığı 90’lı yıllardan 2000’li yıllara kadar belirsizliğini sürdüren tapu sorunu ilçenin genelinde Başakşehir Belediyesinin aktif olarak verdiği desteklerle son buluyor.

Onurkent'te 5 bin 196 Tapu Dağıtıldı
Kooperatiflerin hak sahiplerine tapularını veremeyecek duruma gelmelerinden kaynaklanan sorunlar birer birer aşıldı.

Dağıtılan tapular Onurkentlileri sevindirdi


Gecekondu önleme bölgesi olarak ilan edilen, yıllar boyunca tapu sorunu ile uğraşan Onurkentliler bu önemli sorunun çözüme kavuşması ile büyük sevinç yaşadılar.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın çözüm önerisiyle 2010 yılında üst birlik yönetimine giren Meclis üyesi Sinan Çelikkol, Onurkent'te yaşanan tapu sorununa el atarak, sorunu nihayete erdirdi.
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal "Başakşehir İlçesi’nin temelleri yeni atılırken, Onurkent’in tapu sorununun mutlaka ele alınacağını ve mümkün olan en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağı sözünü vermiştik. Şahintepe'den sonra Onurkent'te de binlerce tapuyu sahiplerine verdik" diyerek 15 yıldır, 5 bin‘den fazla konutun bulunduğu, 22 bin’den fazla kişinin yaşadığı Onurkent'in hak ettiği değere ulaşabilmesi için yeni parklar ve bir anaokulu kazandırdıklarını söyledi.

Üst birlik yönetimi ile uyumlu çalışma sonuçlarını verdi


Başakşehir Belediyesinin imar planlarını yeniden gözden geçirerek küçük büyük her planın ayrıntılı bir şekilde yeniden incelenmesi ile 1/ 5000 ve 1/1000 'lik planların yeniden yapılandırıldı.
Oturumları yapılan binaların tek tek yeniden projeleri çizdirilerek, değişiklikler yeni ruhsatlara işlendi. Belediye tarafından hızla çıkarılan ruhsatlarla kat irtifakları kurularak, tapu alma sürecine gidildi.

Tapu Sorunu 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde çözüldü


2009 yılında göreve gelen Başakşehir Belediyesi 2010 yılında üstbirlik başkanlığına Sinan Çelikkol'un gelmesi ile tapu sorununa el atıldı. 2011 yılında da yapılan bir toplantıda Onurkentlilere 233 dairenin tapusu verilerek sorunların zamanla sona ereceğinin sinyali verilmişti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Duran Bozkurt
Duran Bozkurt - 11 yıl Önce

Onurkent için verdiği mücadeleden dolayı Sinan başkana teşekkür ederiz. Hakikaten çok gayret sarfetti. Onurkent'liler yıllarca bu tapuları almak için neler verdiler? Nasıl yıpratıldılar, dile kolay Türkiye deki yaşam ömrünü ortalama 60 alırsak hayatlarının 1/4 ünü verdiler buraya. Her gelen bir şeyler vaad etti ve bir şeyleri alıp götürdü. Ama şükürler olsun ki üzerinde şerh te olsa, İskanı olan,kat mülkiyeti tapusu olmasa da, Onurkent' liler tapularını alabildiler.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Aynı gayreti Onurkent' imizin ihtiyacı olan Anadolu Lisesi talebimiz için, sosyal alan ihtiyaçlarımızın giderilmesi için, İstiklal caddesindeki kamyon terörünün durdurulması için,aydınlatma ve güvenlik problemlerimizin giderilmesi içinde göstereceklerine inanıyorum.

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35