banner32

Ölende Öldüren de bu ülkenin vatandaşı

İstanbul Times Analiz ekibi olarak günlerdir ülkemizde yaşanan acı olayları anlamaya çalışıyoruz. Gördüğümüz şu ki dış güçlerin senaryosunu yazdığı oyunun figüranları PKK,KCK,HDP,Ak Parti,Hükümet ve bu değirmene su taşıyan herkes.

Ölende Öldüren de bu ülkenin vatandaşı
 Bu durumdan her iki tarafın kan ve gözyaşının eksik olmasını istemeyen tipleri dışında hiçbir kimse gelişmelerden memnun değil

Bazı kişiler TSK nın yaptığı operasyonda hayatını kaybeden PKK’lıların vücutları kamyonette kafaları dışa doğru sarkık veya bir çukurda paramparça olmuş  bedenini gösterdikleri fotoları paylaşarak oh olsun tarzındaki yaklaşım ile bu sorunun çözülmeyeceğini 30 yıldır görüyoruz.

İstanbul Times Haber Merkezi

Aynı şekilde HDP de milletvekili seçilmiş bazı kişilerin askerimiz için buradan defol,PKK tükürüğü ile …kimleri boğar tarzı çirkin yaklaşımlarını ancak kan ve gözyaşına davetiye olur.

Yıkmak kolay asıl olan yapmak

Hani meşhur sözdür derler ya bir Süleymaniyenin yapımı için Mimar Sinan ve Kanuni gerek ama yıkımı için iki IRGAT yeterli diye… Bu sözü Barışa, kardeşliğe, huzur’a da uygulamak mümkün. Barışı kurmak ancak liderlere ve sağlıklı düşünen idarecilere sahip olmak ile mümkün. Ama savaş kan ve gözyaşı için üç beş kişinin sert açıklamaları yeterli oluyor. Polisimi uykuda vurmak,komutanlarımızı eşinin ve çocuklarının gözü önünde öldürmek kısaca bu ülke evlatlarının birbirini katletmesinde kimin yararı var bakmak gerek.

Recep Tayyip Erdoğan 1984 Eruh saldırısından 2010 yılına kadar kimsenin cesaret etmediği RİSKİ aldı buna seyirci kalan herkes iki dünyada hesabını verecek…

İster sevin ister sevmeyin kim ne derse desin Recep Tayyip Erdoğan  1984 den 2010 yılına kadar bütün siyasilerin hamasi nutuklar atarak halının altına süpürdüğü sorunu halının üstüne  alarak bunu çözelim dedi. Geöen süre zarfında da bir zihin değişikliliği yaptı. Bizler olay tam da çözüme kavuşacak derken iç ve dış mihraklar devreye girerek  ülkemizi tekrar 1990 lı yıllardaki kaos ortamına sürüklediler.  

PKK,KCK ve HDP biraz düşünmez mi ?

7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesi HDP eş genel başkanı Av.Selahattin Demirtaş’ın  yaptığı siyaset haltan takdir gördü ve % 13.1 oy aldı. Eğer HDP bu barış ve demokrasi dilini kullansaydı yapılacak ilk seçimde % 18 ile 22 arası bir oy alması içten bile değildi. Ne olursa olsun Diyarbakır   Mitin g öncesi yapılan bombalama olayında sergilediği OLGUN tavrı son olaylarda sergileseydi halkın çoğu HDP nin yanında dururdu. İki Polisin yatakta öldürülmesi olayını PKK üstlendi. Bu olay insan vicdanına sığmaz.Yatan  iki polis memurunu kurşunlayarak yatağında öldürmek doğru değildi.

Demirtaş’ın KCK ve PKK’ya Türkiye İçinde Silah Bırakma Çağrısı Çok Önemli

Türkiye’de sorunlar silah ile değil siyaset ile çözülür. Diyarbakır’dan Hakkari’ye kadar olan dar bir bölgeyi idare etmektense gelin aklı başında siyaset yapın zaten 3 seçim sonrada Edirne’den Ardahan’a bu seçmen size ülke yönetimini teslim eder. Bizim bölünmeye değil birleşmeye ihtiyacımız var. Tabi size iktidar olmak için yeterli oyun verilmesini istiyorsanız sizde Milletimizin yani bizim sizin ve hepimizin Bayrağı ile,Dini değerleri barışık olmalısınız. Şiddetin işi yaramadığını  en iyi sizler bilirisin sayın Demirtaş.

Ak Parti’nin en hayırlı ve iyi işlerinin başında Barış süreci gelecekti ama birileri bunu bitirmek istiyor Erdoğan,Demirtaş,Apo ve Karayılan nefislerini bir kenara bırakarak bu işi çözsün

Paranız olur yol,köprü,üniversite ,hastana,okul vs. yaparsınız.Bu sıradan bir olay.Ancak bir zihniyet değişikliğini ancak egolarını ayaklar altına almış gerçek LİDERLER yaparlar. Recep Tayyip Erdoğan samimi olarak akan kanın durması adına elini değil bedenini TAŞIN altına koydu. PKK ile MİT’i Oslo’da buluşturduğu  için az kalsın VATAN’a ihanet ile yargılanıp hayatı ile bedel ödetilmeye çalışıldı. Eğer MİT Müsteşarı  Hakan Fidan ifade vermeye gitseydi muhtemelen malum şebeke Hakan bu iş bitti.. Senin PKK ile ne konuştuğun bizde var sende itiraf et bu iş bitsin diyecek ve o da biz teşkilat olarak Başbakan’a bağlıyız o bize  talimat verdi biz de yaptık diyecek akabinde malum şebeke ameliyat masasında tabi o vakte kadar AYARLADIKLARI Hastane ve doktorlar fazla narkozdan dolayı başbakanı öldürmeyi başaramasalardı bu7 seferde  VATANA İHANET SUÇUNDAN HASTANEDE KEPEÇELEYECEKLERDİ. ALLAH DA PAN YAPTI VE o zalimlerin planını boşa çıkardı. Gördüğünüz gibi bu kadar zor yollar kat edilerek sona doğru gelinen bir olayda tekrar başa dönmek AKIL KARIMI ?

Sorunların çözümünde bir gözünüz KÖR,bir ayağınız TOPAL,bir kulağını SAĞIR olmazsa barış sağlanamaz…

Bir problemi çözmek için bir araya gelen insanlar  her şeyi görmeyecek,her şeye koşmayacak ve her şeyi duymayacak ki o sorunun çözümü yönünde mesafe alınsın. Yalçın Akdoğan gibi ham bir başbakan yardımcısın barış işlerinden sorunlu yapılması hata. HDP’li vekillerin Türk halkının sabrını zorlayacak konuşmalar yapması hata. Kısaca  askerimiz,polisimiz,korucularmız ve bu ülkenin insanı olan GERİLLA da bu topraklarda doğdu şu an aynı düşünüyor olabilirler ama Çanakkale’de aynı safta savaştılar. Yinede savaşmaları gerekir ki savaşıyorlar da. Gelin Amarika,İngiltere,İsrail,Rusya ve Fransa’nın oyunlarına gelmeyelim. Bir oğlu dağda bir oğlu askerde olan ANNELERİN YÜREĞİNE bir kova soğuk su serpelim de bu ateş sönsün… Bir çok liderimiz Yol,köprü,okul,Baraj,Fabrika yaptı. Ancak Hiç birisi akan kardeş kanını durdurmayı beceremedi Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunu başaracak tek lider. Gelin hep beraber Erdoğan’a bu konunun çözümü için destek verelim de akan kanın durmasını sağlasın. Bu işi yaparsa o yapar.

Sayın Erdoğan dıştan gelen ama hayır olmayan sözlere kulağınızı tıkayın ve her iki dünyanızı da mamur edecek BARIŞ  SÜRECİNİ SAĞLAYINIZ… Sizde bunu yapacak toplum desteği ve iradesi var. ALLAH PEYGAMBER AŞKINA o ne dedi bu ne dedi Demirtaş seni balkan yapmayacağız dedi ben de kızdım sözleri Boş ve gereksizdir. Bu olayı başarmanız halinde  ki siz başaramazsanız başka birsinin başarması çok daha zor olacak. HAYDİ Reis-i Cumhurumuz siz bu kanı durdurursunuz… Gerekirse APO ile direkt görüşme RİSKİNİ de alarak bu işi çözünüz…Biz ve toplum size güveniyor. 

  İstanbul Times Analiz ekibi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35