banner32

Okul kantinlerinde hijyen denetimleri sürüyor

Başakşehir Belediyesi ilçe okul kantinleri ile eğitim kurumlarının çevresinde gıda satışı yapan işyerlerinde denetimler sürdürüyor. Hijyen ve standartlara uygunluk yönünden denetlenen okul kantinleri öğrenci ve velilerin takdirini kazanıyor.

Okul kantinlerinde hijyen denetimleri sürüyor
 Başakşehir Belediyesi eğitim döneminin başlaması ile birlikte okul ve çevresindeki gıda satışı yapan kurumlarda hijyen denetimlerine hız verdi. Her yıl belirli periyotlarla devam eden denetimler bu sene yaklaşık 80 ilçe okulu ve gıda işletmelerinde gerçekleştirilecek.


Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü denetimlerde, eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı ve okul çevresinde çocukların alışveriş yaptığı işletmeleri kapsıyor. Sağlık Bakanlığı’nın öngörmüş olduğu hususlarda denetimlerini sürdüren ekipler, okul kantinleri ve yemekhanelerinde çalışan personelin hijyen kurallarına uygunluklarını ve satışı yapılan ürünlerin standartlara uygunluğunu kontrol ediyor. Eksilik görülen kurumlara uyarılar yapılarak, sonraki denetimlerde ikazlara uyup uymadığı denetleniyor.

 

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ataner Bozkurtlar denetimlerin okul kantinleri ve eğitim kurumları çevresindeki gıda işletmelerinde sürdüğünü belirterek,  “İlçemizde 80’den fazla okul var, denetimlerimiz kantinler yanında okulun etrafında ki bakkal, market, fırın gibi çocukların alışveriş yaptığı yerlerde de devam ediyor. Denetimlerimizde, hijyen koşullarına bakıyoruz, ürünlerle muvazaa koşulunu, evrak eksikleri, saklama koşulları, son kullanma tarihleri gibi kriterlere bakıp genel hijyen koşullarına bakarak uyarılarda bulunuyoruz.  İlçemizin okul kantinleri çok hijyenik, bizlerde denetimlerimizi sene boyunca devam ettiriyoruz. Kurumların ufak tefek eksikleri oluyor onları da uyarıyoruz” dedi.

 

“BU DENETİMLER BİZE YOL GÖSTERİYOR”


Nurettin Topçu İlkokulu kantin yetkilisi Ahmet Gökgöz, dört yıllık kantinci olduğunu ifade ederek, “Bunun sırrı, mesleğinizi sevmek. Ben, nasıl kendi çocuğuma her şeyin en iyisini vermek istiyorsam bu okuldaki çocuklarda benim için aynıdır. İşinizi özenle yaparsanız çocukların memnuniyeti velilere de yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

 

Gökgöz, velilerin okul kantinlerini sık sık ziyaret etmesi gerektiğini ifade ederek, “Velilerin çocuğunun nereden ne şekilde beslendiğini görmesi lazım. Kantinlerle ilgili çok olumsuz duyumlarım oldu ben bu düşünceyi yıkmak için özenle çalışıyorum.  Bütün kantinciler benim yaklaştığım gibi mesleklerine yaklaşırsa yakın zamanda artık çok daha güvenli yerler olacak, kantinler” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35