banner29

Öğretmenler gününde coşkulu kutlama

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, öğretmenler günü dolaysıyla düzenlenen programda ilçe öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Öğretmenler gününde coşkulu kutlama
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde geçekleştirilen ‘Öğretmenler Günü’ programına Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

‘Eğitime en çok destek veren Belediyeyiz’

İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliği İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı. Programda konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ilçede eğitime en çok destek veren ilçe olduklarını belirti, “2009 yılında göreve geldiğimizde Şahintepe Mahallemizde Zihni Küçük isimli bir okulumuz vardı, okulu ziyaret ettiğimizde kapıları yoktu, 70-80 kişilik sınıflar vardı. Bu okula giden öğretmen mesleğini yapmak için değil sürgün süresini doldurmak için geliyordu. Okulu kısa sürede yıkıp yeniden yaptık. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz kısa sürede eğitimin kalitesini de yükseltti. Okul’dan ilk defa 61 öğrencimiz Anadolu Lisesini kazandı, 1 öğrencimiz Fen Lisesini kazandı. Problemi çözeceksek bu güzel bir örnektir. İlçemizde eğitimle ilgili sorunları çözeceksek, hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.”

 

‘Öğretmenler davranışlarıyla örnek olmalıdır’

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, sosyal medyanın olumsuzluklarına dikkat çekti “Sosyal medya biz öğretmenlerden çok öğrencileri etkiliyorsa, burada bir eksiğimiz ya da yanlışımız vardır. Bizim öğrencilerimizin kalbine sevgi ile girmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı söylediklerimizden çok yaptıklarımızdan etkilenmelidir. Öğretmen çocuklara davranışlarıyla örnek olmalıdır.”

 

‘Öğretmenlik hata götürmez’

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ise yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin hata götürmediğini belirtti, “En özverili meslek öğretmenliktir. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında okuma yazma oranı %10’du. Şimdi ise okuma oranının %99’lardan fazla olmasında öğretmenlerimizin payı çok fazladır. Öğretmenlik mesleğinin ve eğitimin sorunları çok fazla. Hep beraber el birliğiyle bunları aşmaya çalışacağız. Hepimizin hayatında en az bir öğretmenin etkisi çok fazladır.”

 

Öğretmenler yemin ederek göreve başladı

Program protokol konuşmalarının ardından öğrencilerin hazırladığı skeçle devam etti. 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde emekli olan ilçe genelindeki öğretmenlere şeref belgelerini ise Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Kaymakamı Kazım tekin takdim etti.

 

Programda, öğretmenler günü nedeniyle ilçe genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlçe genelinde adaylığı kalkan öğretmenler, toplu olarak yemin ederek göreve başladı.

Öğretmenler günü etkinliğinde, ilçe okulu öğrencilerin gün dolaysıyla hazırladıkları resimlerden oluşan sergide yer aldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35