banner32

Öğrenciler sömestre tatilinde iç mimar oldu

Başakşehir Belediyesi Living Lab’de İç mimarlık eğitimi alan minik mimarlar, kullanılmış atık malzemeler, kumaşlar, pilastik şişe ve kutuları kullanıp tasarladıkları minyatür eşyalar ile hayal güçlerini ortaya koydu.

Öğrenciler sömestre tatilinde iç mimar oldu
 Küçük mimarlar etkinliğinin ikincisi Living Lab’de gerçekleşti. Öğrenciler ilk etkinlikte mimariyi, mimari terimleri öğrenerek çizimler üzerinden maketler yaparken, ikinci etkinlikteki öğrenciler tasarlanan maketlerin içerisini minyatür eşyalarla donatarak iç mimarlığı öğrendi.


Projenin anlatımı ile başlayan ve 2 gün süren etkinlikte küçük mimarlar 4 saat içerisinde tasarımlarını tamamlıyorlar. 12 katılımcının 4’erli gruplar halinde yaptığı çalışmalarda maketlerde yapılacak öğeler planlanarak çalışmalar başlıyor. 
İç mimarlığın içerisinde barındırdığı tüm öğeleri, kullanılmış atık malzemeler, renkli el işi kâğıtları, kumaşlar, plastik şişe ve kutuları kullanarak minyatür eşyalar tasarlayan öğrencilerin hayal güçleri sınır tanımadı.


Küçük mimarlar etkinliğini geliştirerek, küçük iç mimarlar şeklinde yükseltildiğini ifade eden Endüstriyel Tasarımcı Pelin Öztürk,” Bir önceki etkinlikte tasarlanan maketleri öğrenciler, duvarlarını doldurup, renklendirip, eşyalar yaparak kendi hayal dünyaların da ne varsa yansıtıyorlar. Bir kutudan küvet yapıyorlar, güneş panelleri tasarlıyorlar. Gerçekten görülmeye değer işler çıkıyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35